Economia

Vichy Catalán talla l'aigua termal al balneari Prat

El conflicte es remunta a fa 20 anys, quan la família Quintana va comprar el balneari després d'estar llogat 40 anys

La direcció del balneari Prat de Caldes de Malavella, el més antic del municipi, ha denunciat que el Grup Vichy Catalán li va tallar ahir el subministrament d'aigua termal de la font La Mina després de 160 anys. Si dilluns no recuperen el subministrament hauran de plantejar-se tancar.
El conflicte es remunta a fa vint anys, quan la família Quintana va comprar el balneari Prat després d'estar llogat durant quaranta anys. Vichy Catalán, propietària de la font termal, també estava interessat a comprar l'edifici i va iniciar un procés legal per reclamar el dret d'adquisició.

Fa tres anys el Tribunal Suprem va reconèixer com a propietària la família Quintana, però va donar la possibilitat de tancar l'aigua de la font al Grup Vichy Catalán. "Han tancat l'aixeta quan era fosc i de matinada", va denunciar el propietari, Rafel Quintana.

La direcció del balneari Prat, que fins ara ha estat pagant un cànon a Vichy Catalán, no entén la postura del grup. "L'única explicació és que vulguin eliminar l'única competència que tenen al municipi", afirma Quintana.

Expedient obert
Per evitar-ho la direcció general de la Competència ja ha incoat un expedient. Els propietaris demanen a la direcció general d'Energia i Mines de la Generalitat, que és la que autoritza el subministrament d'aigua, que intervingui de forma "més decidida" tenint en compte que l'establiment està declarat d'interès públic des del 1917. També insta Vichy a buscar una solució pactada que satisfaci les dues parts.

Els responsables del Grup Vichy Catalán no van atendre les trucades que ahir els va fer l'AVUI.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.