Economia

Gourmet Natural Foods i Embotits Sarquella inverteixen 2,2 MEUR a Cornellà del Terri

Es destinarà a elaborar productes vegetals, ocupa 1.700 metres quadrats i també acollirà una part de logística

L’empresa Gourmet Natural Foods, la línia de productes vegetals d’Embotits Sarquella, ha inaugurat aquest divendres una nova planta per a l’elaboració i distribució de productes vegetals a Cornellà del Terri (Pla de l’Estany). Les noves instal·lacions, situades al polígon industrial de Pont-Xetmar, han suposat una inversió de 2,2 milions d’euros (MEUR). Gourmet Natural Foods, impulsada per Embotits Sarquella l’any 2018, es va crear per oferir al mercat una línia de productes 100% vegetals tant per a la gran distribució com per als sectors del vending i de l’hostaleria. Actualment Gourmet Natural Foods compta amb diferents línies de producció amb patés i cremes vegetals, sota la marca ‘De l’hort’, i també d’hamburgueses vegetals.

El conseller delegat d’Embotits Sarquella i de Gourmet Natural Foods, Rafel Sarquella, ha destacat que “la nostra empresa aposta per la qualitat, l’experiència i la innovació continuada per a oferir uns productes adaptats a les necessitats actuals”. En aquest sentit, ha afegit que “el 2018 vam decidir crear una nova línia de productes vegetals per a gran distribució i pensada especialment per a l’exportació”.

La nova nau que s’ha inaugurat avui, en un acte on ha assistit el conseller d’Economia, Jaume Giró, compta amb 500 metres quadrats que es destinaran a obrador per a productes vegetals i per a nous productes. També disposa de 1.200 metres quadrats que seran per a magatzem i per a l’expedició polivalent (tant per a Gourmet Natural Foods com per a Embotits Sarquella).

“Les nostres instal·lacions actuals a Banyoles no ens permetien seguir creixent i per aquest motiu hem construït aquesta nova nau que, en una primera fase, ens ha de permetre créixer i exportar més”, ha dit el conseller delegat de la firma.

Més de vuit dècades

Embotits Sarquella és una empresa familiar dedicada a l’elaboració d’embotits cuits amb una experiència de més de 80 anys en la indústria càrnica. Actualment treballa a l’empresa la cinquena generació de la família.

L’empresa fabrica productes carnis cuits i especialitats per a l’hostaleria. La companyia, amb una plantilla de més de 40 treballadors, va tancar 2021 amb una facturació de 13,5 MEUR. A més de Catalunya i l’estat espanyol, Sarquella ven els seus productes a una vintena de països entre els quals s’hi inclouen Dinamarca, Romania, Polònia o el Líban.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.