Economia

rússia

Putin diu que Rússia està redirigint el seu comerç cap al grup BRICS

El negocis russos amb el Brasil, l’Índia, la Xina i Sud-àfrica han augmentat un 38%, fins a arribar als 45.000 milions de dòlars

El president rus, Vladímir Putin, ha afirmat aquest dimecres que Moscou està “activament” redirigint el seu comerç i contactes econòmics des dels països occidentals cap a socis internacionals “fiables”, especialment les nacions del grup BRICS, format pel Brasil, Rússia, l’Índia, la Xina i Sud-àfrica.

Això es deu a les sancions occidentals contra Rússia per la seva campanya militar a Ucraïna.

Putin ha assenyalat que en els tres primers mesos de l’any el comerç entre Rússia amb els altres països del grup BRICS ha augmentat un 38%, fins a arribar als 45.000 milions de dòlars.

Com a exemple, Putin ha afirmat que s’estan duent a terme negociacions per a obrir cadenes de botigues índies a Rússia i per a augmentar la participació d’automòbils, equips i maquinària xinesos en el mercat rus.

Al seu torn, la presència russa en els altres països del grup també s’està expandint, ha indicat.

Putin ha confirmat que els volums de les exportacions de petroli rus a la Xina i l’Índia “estan creixent notablement” i que la cooperació en el camp de l’agricultura s’està desenvolupant dinàmicament, ja que Rússia subministra importants quantitats de fertilitzants a aquest mercat.

A més, segons Putin, les empreses russes de tecnologies de la informació estan expandint les seves activitats a l’Índia i Sud-àfrica, i els satèl·lits russos proporcionen transmissions de televisió a 40 milions de persones al Brasil.

Juntament amb els altres socis dels BRICS s’estan desplegant així mateix mecanismes alternatius per als pagaments internacionals. “El sistema de missatgeria financera rus està obert a la connexió de bancs dels cinc països. Hi ha una expansió de la geografia de l’ús del sistema de pagament rus ’Mir’. S’està resolent el tema de crear una reserva internacional a partir d’una reserva de monedes dels nostres països”, ha emfatitzat.

Al seu torn, els cercles empresarials russos, en coordinació amb les comunitats empresarials dels Estats BRICS, estan prenent mesures per a desenvolupar infraestructura de transport, reconstruir rutes logístiques i crear noves cadenes productives, ha dit.

A manera d’invitació als empresaris dels BRICS, Putin ha assegurat que Rússia està prenent mesures per a reduir l’impacte negatiu de les sancions i enfortir els seus llaços comercials i d’inversió amb tots els Estats interessats, i que el país que dirigeix se centra particularment a estimular la iniciativa privada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona