Economia

Els treballadors de Ryanair fan sis dies de vaga

Només un dels vols de l’aeroport de Girona va ser suspès, dels 15 previstos

La conflictivitat laboral a la companyia aèria Ryanair, la que transporta més passatgers a l’Estat espanyol, torna a complicar les vacances d’estiu. Ahir els tripulants de cabina van fer la primera de les sis jornades de vaga convocades pels sindicats USO i Sictpla a totes les bases espanyoles de la companyia (el cap de setmana del 24 al 26 de juny i el següent, del 30 de juny al 2 de juliol), per reclamar un nou conveni. Segons els càlculs del Ministeri de Transports, l’aturada podria afectar prop de 440.000 passatgers, però ahir a l’aeroport de Girona, on estava previst garantir el 53% dels vols, només se’n va cancel·lar un, amb destinació a Brussel·les, dels quinze programats, i a conseqüència de la vaga convocada a Bèlgica pels pilots de la mateixa companyia. El que sí que va provocar l’aturada són retards de més d’una hora en la sortida d’alguns avions de Ryanair. Per prevenció, la majoria de passatgers es van traslladat a la terminal amb més temps del compte per informar-se sobre el seu vol.

Pau Ibarzabal, membre de l’executiva d’USOC, lamentava que la companyia no hagués respectat els serveis mínims i no s’hagués pogut “exercir el dret a vaga, que és constitucional”. Segons ell, “ningú ha pogut fer vaga perquè ens han convocat a tots a fer els serveis mínims”, i només una quinzena de tripulants de cabina que estaven de vacances o que estaven de guàrdia s’han pogut presentar a la terminal per manifestar-se. Els tripulants denuncien que tenen problemes per demanar reducció de jornada i no reben les nòmines en el format legal, entre altres drets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia