Economia

Les comarques gironines redueixen 1.707 aturats al juny

La temporada alta impulsa fins a un 36% la contractació

La reforma fa que sis de cada deu contractes siguin indefinits en un mes tradicionalment marcat per la temporalitat

L’arribada de l’estiu, i de retruc l’entrada en plena temporada alta, es deixen notar al mercat laboral gironí. La demarcació tanca el juny amb 1.707 aturats menys, cosa que traslladat en percentatges suposa un descens del 5,28%. Percentualment, és el més elevat de Catalunya. Segons recull l’estadística que publica el Ministeri, a la demarcació ara hi ha 30.648 persones que busquen feina. En comparació amb un any enrere, són fins a un 25,94% menys. En paral·lel, l’arribada del turisme ha impulsat un 36% la contractació durant aquest juny. En total, a les comarques gironines s’han signat 34.215 contractes. I la reforma laboral, al seu torn, ha fet que sis de cada deu siguin indefinits, en un mes tradicionalment marcat per la temporalitat.

Primer estiu sense restriccions després de dos anys i amb bones previsions d’ocupació a hotels, càmpings i apartaments, que també es traslladen al mercat laboral. Les comarques gironines tanquen un bon mes de juny i entren a l’estiu reduint atur, augmentant contractes indefinits i creant nous llocs de treball.

A la demarcació, aquest juny acaba amb 1.707 aturats menys. És un descens del 5,28%, cosa que percentualment situa les comarques gironines al capdavant de Catalunya en reducció de desocupats. Perquè a Barcelona, aquesta davallada ha estat del 2,47%; i a Lleida i a Tarragona, del 3,52 i del 3,06% respectivament. Arreu del país, el juny es tanca amb 9.946 aturats menys.

Ara mateix, a les comarques gironines hi ha 30.648 persones que busquen feina. En comparació amb el juny del 2021, la diferència és notable. Perquè d’un any per l’altre, l’atur s’ha reduït gairebé en un 26% (en concret, en 10.732 persones).

Si es passa la lupa per sectors, el turístic reflexa clarament la reducció d’aturats. A les comarques gironines, el terciari (dins el qual hi ha comerç i hostaleria) ha reduït 1.322 desocupats tan sols durant aquest juny. El segueixen la indústria (amb 138 aturats menys), l’agricultura (118) i la construcció (92).

De retruc, el mercat de treball de la demarcació també ha creat nous llocs de treball. I tanca el juny sumant una xifra rècord d’afiliats. En concret, tant sols durant aquest mes n’ha guanyat fins a 11.228 (un 3,23% més). A la demarcació, ara hi ha 359.071 afiliats, cosa que comparat amb un any enrere suposa un augment del 5,96%.

Un 36% més de contractes

L’entrada al pic de la temporada turística també es deixa notar amb les dades de contractació. De fet, segons recull l’estadística del Ministeri, a les comarques gironines durant aquest juny s’han signat fins a un 36% més de contractes. Al llarg del mes, se n’han rubricat 34.215.

I d’aquests, gairebé sis de cada deu han estat indefinits. Conseqüència clara de la reforma laboral, perquè arran del canvi legislatiu, aquesta modalitat de contractes ha anat clarament en augment. I sobretot, això es deixa notar en mesos com ara el juny, en què tradicionalment imperaven els contractes temporals.

A les comarques gironines, durant el juny s’han signat 20.330 contractes indefinits. Són fins a un 39,66% més en comparació amb el maig (en concret, 5.773). I si les dades es comparen amb les d’un any enrere, la diferència és abismal. Perquè aleshores aquest percentatge s’enfila fins al 252,46% (amb 14.562 contractes indefinits més).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA