Economia

Accent femení en els premis del Fòrum Carlemany

L’associació empresarial gironina reconeix la directiva del camp tecnològic Anna Navarro Schlegel i l’Associació de Dones del Món Rural

Una dona i una associació de dones van ser reconegudes ahir en la 16a gala dels premis anuals del Fòrum Carlemany –col·lectiu d’empreses gironines que fan un front comú “per buscar l’excel·lència”–, celebrada al restaurant Ca l’Enric de la Vall de Bianya. L’acte, conduït per l’actriu Agnès Busquets, va tenir uns dos-cents convidats. El nomenament de sòcia d’honor va recaure en la directiva del camp tecnològic Anna Navaro Schlegel. Nascuda el 1968, va cursar estudis a Girona, Barcelona i Berlín, i amb la carrera de filologia es va establir el 1992 a Califòrnia, per iniciar una fructífera carrera en empreses internacionals. Ha estat vicepresidenta de NetApp, la companyia líder mundial d’emmagatzematge de dades amb seu a Silicon Valley. L’any 2020, aquesta olotina –de soltera, Anna Navarro Descals–va ser nomenada la dona més influent del món en l’àmbit tecnològic. La flamant sòcia d’honor és una de les fundadores de Women In Localization, una plataforma dedicada a la formació i assessorament de dones joves en llocs de gran responsabilitat. De la seva banda, el premi Falcó Carlemany en aquesta ocasió es va concedir a l’Associació de Dones del Món Rural (d’àmbit català, va néixer a la demarcació de Girona), un col·lectiu de dones que viuen i treballen a pagès normalment en l’àmbit de l’agricultura i la ramaderia i que té com a objectiu “donar visibilitat a la seva feina, defensar els seus interessos i necessitats, crear sinergies i millorar la igualtat d’oportunitats”. El guardó el va recollir la presidenta de l’associació, Dolors Català.

Donar prestigi a la pagesia i més dones liderant

Dolors Català considera que per a la supervivència de l’agricultura i la ramaderia és necessari que el sector recuperi prestigi i tingui un reconeixement social. En la intervenció que va fer després de rebre el guardó va convidar les dones pageses a “sortir de les explotacions” i a mirar què s’està fent a fora. Anna Navarro Schlegel, de la seva banda, va desitjar que hi hagi més dones liderant empreses i projectes. “Som talents diferents”, va assenyalar. Precisament una dona, Sandra Masoliver, és des de l’any passat la presidenta del Fòrum Carlemany, un càrrec que fins ara només havien ocupat homes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA