Economia

La Xina avisa que l’onada de calor amenaça la collita de tardor

El govern insta les autoritats locals a adoptar mesures per protegir els conreus

També demana fer un bon ús de l’aigua

La collita de tardor a la Xina està “greument amenaçada” per les altes temperatures i la sequera, va advertir ahir el govern xinès, que va instar les autoritats locals a adoptar mesures urgentment per protegir els conreus davant la pitjor onada de calor registrada al país.

Els ministeris d’Agricultura i Afers Rurals; Recursos Hidrològics, i Gestió d’Emergències, juntament amb l’Administració Meteorològica del país, van emetre un avís d’emergència conjunt en què adverteixen que la collita d’aquesta tardor estava sota “una gran amenaça”, i insten les autoritats locals a garantir que “cada unitat d’aigua s’utilitzi amb cura” i demanen l’ús de mètodes que incloguin el reg esglaonat o la sembra de núvols, una mesura per intentar provocar la pluja.

En l’agricultura, la sequera és especialment problemàtica en els conreus d’arròs i de soja, que requereixen molta aigua.

La segona economia més gran del món és colpejada aquest estiu per una onada de calor extrema, combinada amb una sequera de llarga durada, inundacions sobtades que han causat estralls al sud de la Xina, una sèrie de fenòmens extrems que es tornen més freqüents i intensos a causa del canvi climàtic, adverteixen els científics.

El riu Iangtsé, el més llarg del país i de l’Àsia i el desè del món, està sec en diversos trams i en les últimes dues setmanes territoris dependents d’energia hidroelèctrica han començat a racionalitzar-la. A Sichuan, al centre, han restringit l’ús d’energia a algunes indústries i la ciutat de Chongqing, també al centre, on ahir la temperatura es va enfilar fins als 42 graus, ha limitat les il·luminacions del transport públic i les decoratives als carrers. A Chongqing, la sequera ha deixat imatges com ara gent creuant en moto l’habitualment cabalós riu Jialing. D’altra banda, en aquesta mateixa ciutat, les altes temperatures han provocat incendis en zones de muntanya que han obligat a evacuar milers de persones.

La seguretat alimentària és un tema molt sensible a la Xina, un país que s’ha vist afectat per l’escassetat d’aliments diverses vegades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia