Economia

Estats Units

Troben mort el financer Steven Hoffenberg, antic soci de Jeffrey Epstein

Els primers indicis apunten a una mort natural però la investigació continua oberta

L’empresari va ser detingut el 1994 per un frau piramidal pel qual va ser condemnat a 20 anys de presó

El financer Steven Hoffenberg, responsable d’un dels majors fraus en la història dels Estats Units i soci durant molt de temps del magnat Jeffrey Epstein, ha estat trobat mort al seu apartament de Connecticut als 77 anys, han informar aquest dijous mitjans locals.

El diari Daily Mail, que cita fonts policials, explica que agents de Policia han acudit al domicili després de la trucada d’un amic de Hoffenberg que estava preocupat i han trobat el cadàver en descomposició, cosa que fa pensar que portava mort almenys una setmana.

“Tot indica que es tracta de Hoffenberg. No hi ha res que suggereixi que no ho sigui. Estem esperant els registres dentals”, ha explicat al New York Post el portaveu policial local.

Segons les fonts policials, no s’han trobat senyals visibles de violència al lloc, però la causa de la mort encara no s’ha confirmat.

Sense confirmar que es tractava de Hoffenberg, el departament de Policia de Derby, a Connecticut, ha informat aquest dijous que la nit de dimarts van localitzar un cadàver en un habitatge de la localitat i que ara realitzen un procés forense per identificar-lo.

Segons la Policia, l’autòpsia inicial no ha revelat cap tipus de trauma, però la causa oficial de la mort està pendent d’un estudi toxicològic.

Hoffenberg va ser el màxim dirigent de la firma Towers Financial, en la qual va treballar Epstein i que es va declarar en fallida el 1993 després de destapar-se un frau amb gairebé 3.000 inversors afectats. El financer va ser detingut el 1994 i el 1997 condemnat a 20 anys de presó, dels quals en va complir 18, i a pagar compensacions per valor de 476 milions de dòlars.

El seu soci Jeffrey Epstein mai va ser imputat per aquesta trama piramidal, tot i que Hoffenberg el va implicar davant les autoritats. Epstein, que durant anys es va relacionar amb personalitats de la política i els negocis, va ser detingut el 2019 per acusacions d’abusos i tràfic sexual i es va suïcidar a la cel·la d’una presó novaiorquesa on estava reclòs de manera preventiva.

Hoffenberg va explicar en entrevistes que va conèixer el polèmic milionari a la dècada dels 80 i ràpidament es van fer amics i socis de negocis.

Abans que es destapés el seu multimilionari frau, Hoffenberg ja era una figura coneguda a Nova York, entre altres coses per ser durant uns mesos propietari de l’històric tabloide New York Post, que es trobava llavors a la vora de la fallida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia