Economia

Quatre centres de recerca creen l’Aliança i4Vi per impulsar el sector del vi català

L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA), la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el Centre Tecnològic del Vi de Falset (VITEC) han presentat aquest dimecres l’Aliança i4vi. Es tracta d’un acord que representa “l’oportunitat” de dotar el país d’una major infraestructura per avançar en l’aplicació de noves tècniques per afrontar els reptes presents i futurs de la vinya i el vi al país.

Així, els quatre centres de recerca han acordat treballar plegats per ser més eficients i oferir més i millors serveis al sector vitícola. La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha qualificat l’aliança “d’històrica” perquè assegura “enforteix” el sector vitícola.

L’Aliança i4vi té com a objectiu donar resposta a reptes com són l’adaptació i mitigació dels efectes del canvi climàtic; la sostenibilitat vitivinícola i la millora del posicionament dels vins catalans. Així, les principals línies d’actuació se centraran en els ceps resistents, l’agricultura de precisió, la reducció de l’ús de coure, nous sistemes de vinificació, entre d’altres. Pel que fa a les principals accions en l’àmbit de l’R+D+I, consistiran a la preparació de grans projectes en convocatòries amb fons de finançament públic. També es treballarà en l’organització de jornades tècniques i es reforçaran les activitats formatives ja existents i se n’organitzaran de noves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]