Economia

El preu dels carburants continua a la baixa

La gasolina se situa a 1,74 euros, el nivell més baix en cinc mesos

El gasoil també fa setmanes que baixa i es paga a 1,88 euros a les gasolineres espanyoles

El preu dels carburants ha continuat a la baixa aquesta setmana a les gasolineres espanyoles.

La gasolina sense plom de 95 octans es paga a 1,74 euros el litre de mitjana, als quals cal restar els 20 cèntims de bonificació del govern espanyol, que s’allargarà fins a finals d’any. Si es té en compte el descompte, se situaria en 1,54 euros al litre, un nivell similar al d’abans del conflicte bèl·lic.

Aquest és el preu més barat de la benzina en cinc mesos i s’allunya del màxim de 2,15 euros el litre del juny, punt àlgid de l’escalada de preus iniciada des de l’esclat de la guerra d’Ucraïna.

El gasoil també es modera, però no tant, i es paga a 1,905 cèntims al litre, un nivell molt més pròxim al màxim de 2,1 euros el litre del juny.

Les dades s’han extret de les 11.400 estacions controlades per 23 operadors que hi ha a l’Estat.

El cost del combustible té una forta influència en el preu final dels productes, així com de l’activitat industrial i el transport. L’encariment del gasoil i la benzina explica en gran part l’escalada de la inflació per sobre del 10% els últims mesos. La moderació de les últimes setmanes és una dels motius que expliquen el lleuger descens d’una dècima de l’IPC de l’agost, que, això no obstant, s’ha enfilat un 10,2% més que l’any anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia