Economia

economia

Alemanya esquiva, per ara, la recessió

La principal economia europea registra un creixement del 0,3% en el tercer trimestre

L’economia alemanya va créixer de manera inesperada el tercer trimestre de 2022, segons les dades provisionals difoses aquest matí i allunya, per ara, l’amenaça de la recessió tot i l’elevada inflació i la crisi energètica derivada de la guerra a Ucraïna.

La primera economia europea es va expandir un 0,3% durant el període de juliol a setembre, en relació amb els tres mesos anteriors, en contrast amb les previsions dels analistes d’una contracció del 0,2%. El creixement va ser impulsat principalment pel consum privat, segons ha indicat l’oficina d’estadística federal alemanya.

“L’economia alemanya ha continuat mantenint-se tot i les difícils condicions econòmiques mundials amb la pandèmia de la covid encara existent, les cadenes de subministrament interrompudes, l’augment dels preus i la guerra a Ucraïna”, assenyala l’oficina federal d’estadística alemanya en un comunicat.

En les seves últimes previsions, el govern del canceller Olaf Scholz va pronosticar una imminent recessió a Alemanya, amb una caiguda del Producte Interior Brut (PIB) del 0,4% l’any que ve.

Les dades sobre l’economia alemanya arriben després de saber-se les dels estats francès i espanyol, molt més febles. En tots dos estats, l’economia va créixer només un 0,2%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia