Economia

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

El magnat Storonski, cofundador de Revolut, renuncia a ciutadania russa

El banc digital va tancar les seves oficines a Rússia després de la invasió d’Ucraïna

És el quart multimilionari rus que estripa el passaport aquest any

El multimilionari rus Nikolai Storonski, cofundador del banc digital Revolut i que té una fortuna estimada en 7.300 milions de dòlars, ha renunciat a la seva ciutadania russa, segons ha informat aquest dilluns la versió russa de la revista “Forbes”.

“Nick és ciutadà britànic”, ha confirmat un representant de la companyia a la revista. Prèviament, la informació sobre la renúncia al passaport rus per part de Storonski ha estat publicada per The Telegraph.

La font ha afegit que el multimilionari, número 16 a la llista de Forbes Rússia, va fer aquest pas a començaments de l’any. “Va renunciar a la ciutadania russa que tenia per naixement”, assenyala.

El representant de l’empresa explica que la posició de l’empresari sobre la campanya militar russa a Ucraïna és coneguda i que Storonski manté la seva crida al “cessament immediat de les hostilitats”.

Després de l’inici de l’”operació militar especial” russa, Revolut va tancar les seves oficines a Rússia i va oferir reubicar els seus empleats.

El 19 d’octubre, Ucraïna va imposar sancions contra el pare del multimilionari, el director general de Gazprom Promgaz, Nikolái Storonski. Segons Kiev, Storonski pare “és responsable del suport material i financer de les accions que soscaven o amenacen la integritat territorial, la sobirania i la independència d’Ucraïna”.

El cofundador de Revolut és el quart multimilionari rus que renuncia a la seva ciutadania aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia