Economia

ECONOMIA

El PIB dels països del G20 va augmentar un 3,2% el 2022

Suposa una mica més de la meitat que l’any anterior, segons les estimacions inicials que ha publicat avui dimecres l’OCDE

El PIB dels països del G20, que agrupa les principals economies mundials, va augmentar un 3,2% el 2022, una mica més de la meitat que l’any anterior —que va ser del 6,3%— amb un alentiment important en l’últim trimestre, segons ha informat avui l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), que ha publicat les seves estimacions inicials.

Tot i que l’increment va ser positiu a tots els països integrants del grup, hi ha diferències entre ells. Així, el Producte Interior Brut (PIB) de l’Aràbia Saudita es va incrementar el 8,7% mentre que el del Japó només ho va fer un 1%. Al Brasil, les estadístiques publicades indiquen una pujada del 2,9% de l’economia del país —que va caure 0,2 punts els tres últims mesos de l’any—, mentre que l’Argentina encara no ha presentat dades oficials. A Mèxic l’activitat va créixer un 3,1% el 2022 amb una pujada del 0,5% el quart trimestre, davant el 0,9% els tres mesos anteriors, una tendència que es repeteix en gairebé tots els membres del G20, que van culminar un 2022 marcat per la volatilitat amb un clar alentiment econòmic.

En el conjunt dels països de l’OCDE, el PIB va pujar un 0,3% els tres últims mesos del 2022, davant una millora de l’1,4% el tercer trimestre. Aquesta diferència ja s’havia notat els dos primers trimestres de l’any, quan el creixement va passar del 0,7% el primer al 0,2% el segon.

Pel que fa a la Xina, que representa gairebé una quarta part del PIB del G20, el creixement va passar del 3,9% el tercer trimestre a zero els tres últims mesos de l’any, quan es van aixecar certes restriccions per la covid i hi va haver un repunt de la incidència que va afectar diversos sectors econòmics, apunta l’OCDE.

Respecte a altres països, Sud-àfrica va tancar l’any amb una caiguda de l’1,3% del PIB després d’haver pujat un 1,8% el tercer trimestre; a Alemanya la producció va disminuir un 0,4% després de la pujada del 0,5% i Corea del Sud va patir una reculada del 0,4% després d’haver pujat un 0,3%. El Canadà, el Japó, el Regne Unit o la UE, tot i que no van tenir dades negatives el quart trimestre, sí que van patir un alentiment del creixement.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona