Economia

Els economistes gironins, a favor de més infraestructures de renovables

És l’opinió de gairebé la totalitat dels participants en una recent enquesta del seu col·legi professional

El 92,5 % dels economistes de la demarcació de Girona que han participat en una recent enquesta consideren que s’haurien de permetre més infraestructures d’energies renovables a les comarques de Girona. La consulta formava part d’una enquesta més àmplia als economistes de tot Catalunya (l’enquesta sobre la situació econòmica de l’hivern 2022-2023), feta pel Col·legi d’Economistes de Catalunya (CEC).

L’aeroport de Girona

D’altra banda, en l’enquesta es demanava sobre el futur de l’aeroport del Prat i la resposta amb més partidaris (el 30 %) ha estat que s’incrementi la vinculació de l’aeroport barceloní amb els de Girona i Reus.

Preocupació pels preus

L’enquesta es va realitzar entre el 21 de febrer i el 10 de març i la van respondre 940 col·legiats.

Respecte a l’impacte negatiu que pot tenir en l’economia catalana els increments de preus i costos, el 96,4 % es van mostrar preocupats o molt preocupats. Quant al salari mínim interprofessional, el 54,3 % dels economistes catalans considera encertada la decisió del govern espanyol de situar el salari mínim interprofessional en 1.080 euros. Preguntats sobre la situació econòmica catalana en general, el 34,0% considera que està millor ara que fa un any, el 33,3% que està pitjor i el 31,7% que està igual. En l’anterior enquesta, corresponent a la tardor, els percentatges eren, respectivament, d’un 29,5%, d’un 41,1% i d’un 27,1%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia