Economia

Els funcionaris de justícia comencen avui una vaga indefinida per reivindicar millores salarials

Reclamen al govern espanyol que s’assegui a negociar millores retributives com ja ha fet amb lletrats, jutges i fiscals

Els treballadors i treballadores de l’Administració de Justícia comencen aquest dilluns una vaga indefinida per reclamar millores salarials. Mentre jutges i fiscals firmen aquest dimarts un acord d’increment salarial d’uns 450 euros bruts al mes i els lletrats també van assolir fa uns mesos millores retributives, els funcionaris de Justícia denuncien la negativa del Ministeri a asseure’s a negociar amb els sindicats.

De fet, els funcionaris van començar una vaga parcial el 17 d’abril, amb aturades puntuals de 10 a 13h del migdia, tot i que durant tot aquest mes no han aconseguit cap gest per part del ministeri. Convocats per CCOO, UGT, CSIF i STAJ, les aturades de les últimes setmanes han provocat la suspensió de mig milió de judicis i la paralització de més de 30 milions d’actuacions judicials, col·lapsant els jutjats, els tribunals, fiscalies, registres civils, instituts de medicina legal i l’institut de toxicologia, segons denuncien els mateixos sindicats. Així, ara, estan cridats a la vaga prop de 45.000 funcionaris, prop del 93% de la plantilla de jutjats i tribunals de tot l’Estat, una nova manera de pressionar el govern espanyol perquè mogui fitxa.

Els sindicats recriminen a la ministra de Justícia, Pilar Llop, que hagi pactat amb lletrats, jutges i fiscals i no accepti negociar amb la resta de funcionaris, cosa que consideren “classista” i “discriminatori” al 93% del personal que constituïm els cossos generals i especials. De fet, denuncien que el govern espanyol ofereix negociar la modificació de la Llei Orgànica d’Eficiència Organitzativa (LOEO) i el desbloqueig de la carrera professional “només si renunciem a una pujada generalitzada del Complement General del Lloc”. Això ho consideren “un xantatge”, i asseguren que “no” ho acceptaran “de cap manera”.

Els sindicats reclamen al govern espanyol que presenti “una oferta econòmica per a la pujada del complement general del lloc i l’inici immediat de la seva negociació”, com s’ha fet per a jutges i fiscals, “la modificació pactada de la LOEO i el desenvolupament, també negociat, del complement de carrera professional, i que es fixi l’abonament a curt termini de les quanties inicials d’aquest complement”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia