Economia

"Els promotors no som els únics afectats"

Crisi immobiliària (i 4)

La crisi de la bombolla immobiliària ha portat un promotor de Castellgalí (Bages), Vicente Gil, a proposar la constitució d’una plataforma que uneixi tots els sectors afectats i els representi.

El promotor considera que la crítica situació actual encara pot empitjorar i recorda que, en tot cas, els empresaris immobiliaris no en seran “els únics afectats”. “Quan un promotor se’n va a la ruïna –assegura Gil–, el constructor que hi ha al darrere no cobra, i tampoc no cobren els industrials, subministradors i treballadors”. Per tant, insisteix que ens encaminem cap a una “destrucció sistemàtica de llocs de feina i d’empreses”.

Milers d’afectats
Els que pateixen la crisi, recorda aquest empresari, no són “només constructors, promotors i immobiliàries”, sinó que cal sumar-hi moltes altres ocupacions, des de transportistes fins a fabricants de tota mena –“de maons, rajoles, alumini, portes i sanitaris”, assenyala–, sense oblidar altres sectors com el dels notaris i el dels fabricants d’electrodomèstics.

Gil, que reconeix haver hagut d’abaixar les seves promocions fins a preus de cost, és del parer que “l’alta repercussió del sòl i la poca flexibilitat dels bancs” són els principals factors de l’actual crisi. Davant aquest fet, la seva proposta és la creació d’una Plataforma d’Afectats de la Construcció i Afins (PACA) que uneixi i representi tots els sectors davant les administracions.

La constitució de la plataforma és “necessària”, segons Gil, per evitar “que darrere de la construcció caiguin la majoria d’activitats econòmiques del país”. L’organització es troba actualment en fase d’elaboració d’estatuts i recerca de possibles membres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.