Economia

gastronomia

Aliança per distribuir peix i marisc a tot el país, amb una cartera de 9.000 clients

Les companyies Garcimar i GranBlau, originàries del Serrallo de Tarragona, han firmat una aliança estratègica i es converteixen en les principals distribuïdores de peix i marisc –fresc, tractat i congelat– al nostre país, sobretot en el sector de la restauració. L’aliança té una perspectiva de negoci de quasi 90 milions d’euros l’any i una cartera 9.000 clients.

Garcimar, fundada en el 1931 al Serrallo, especialista en producte congelat i refrigerat i que avui serveix més de 8.500 clients de l’Estat (tenint una facturació neta que aquest any superarà els 75 milions d’euros), ha comprat el 70% de les accions de Sensibilitat Gastronòmica, propietària de Granblau, líder en la distribució de peix i marisc fresc per a restaurants i hotels de gamma alta i mitjana que té una cartera de 500 clients de Catalunya i les Illes i factura al voltant dels 12 milions l’any. Granblau és especialista a comprar peix a les llotges catalanes (i alguna del Cantàbric) i servir el producte de temporada sencer o tractat –“molts restaurants volen que els el tallem per a carpaccio, o en fem pinxos, o volen el peix a talls de, posem per cas, 120 grams, per a un gran esdeveniment”, explica Núria Gustems– i en la seva cartera de clients hi ha diversos xefs amb estrella Michelin i restaurants amb sols Repsol. Per la seva banda, Garcimar té una sòlida estructura i capacitat de distribució a tot l’Estat.

Les dues companyies, estan liderades per dones: d’una banda, Soledad García, que és la tercera generació que dirigeix Garcimar i, de l’altra, Núria Gustems, que va fundar Granblau el 2008.

En aquesta edició del Fòrum Gastronòmic Barcelona i entre altres productes, Garcimar i Granblau van presentar una ostra (del delta de l’Ebre) tractada en el moment d’agafar-la (se li fa un petit forat i es tapa amb cera), el que permet que, quan es consumeix, a les poques hores, es pugui obrir fàcilment. “Les ostres s’obren amb un clic”, explica Gustems. I sí, realment aquest minitractament facilita les coses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Camp de Tarragona rep 336 milions d’euros dels fons europeus

Tarragona
GIRONA

Suspenen la Fira de la cervesa i la botiga al carrer de demà per previsió de pluja

GIRONA
economia

Multa de 150 milions a Ryanair, Vueling, Volote i Easyjet per cobrar per l’equipatge de ma

barcelona
economia

Un 30% menys de viatgers a l’abril als allotjaments turístics extrahotelers

Barcelona

Vint-i-una empreses gironines opten als premis Etalentum

GIRONA
unió europea

El TJUE tomba el tram autonòmic de l’impost d’hidrocarburs

barcelona

Les comarques gironines rebran 360 milions d’euros de fons europeus

sant joan les fonts

El sector del suro confia en les darreres pluges per salvar la collita

Girona
Economia

L’IPC repunta tres dècimes al maig fins al 3,6% per l’electricitat i els carburants

barcelona