Economia

Els treballadors de Frape Behr accepten l'última oferta de l'empresa per l'ERO de 92 persones a Barcelona

L'assemblea de treballadors de la multinacional alemanya de components d'automoció Frape Behr a Barcelona ha aprovat en assemblea l'última oferta de l'empresa sobre la indemnització als 92 treballadors afectats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) aprovat per la Generalitat fa dues setmanes.

Amb 146 vots a favor, 74 en contra i dues abstencions, la plantilla ha acceptat les compensacions de 45 dies per any treballat amb un pagament lineal de 7.000 euros per persona, fet que suposa un increment respecte a la indemnització de 20 dies per any, el mínim legal, dictada per la Generalitat després de resoldre l'ERO.

Avui els treballadors comunicaran a l'empresa, a través de la mediació de la Conselleria de Treball, la seva decisió, de manera que es posa fi al conflicte que enfrontava la plantilla i la direcció des de fa mesos i que va motivar el decret de tancament patronal per part de l'empresa el passat 9 de gener.
El delegat de CCOO Manuel Morales ha explicat que els treballadors "han decidit optar per la continuïtat de l'empresa" i han rebutjat acceptar, per tant, una altra oferta plantejada per l'empresa l'última setmana de negociació, que proposava el tancament de la factoria si no es podia arribar a un acord.

La proposta de tancament plantejada per Frape als treballadors passava per indemnitzacions brutes a tots els treballadors d'entre 55 i 60 dies per any treballat, amb límits d'entre 80.000 i 90.000 euros, segons ha explicat Morales.

Tot i això, per al delegat sindical l'acord d'ahir "dóna per acabat el conflicte" i aposta per la continuïtat de la fàbrica. Així, una vegada es comuniqui a Frape Behr la decisió i es formalitzi la firma de l'acord, ha assegurat que la plantilla "està disposada a incorporar-se un altre cop a l'activitat de la fàbrica".

L'empresa, a l'espera de conèixer de manera oficial la decisió de l'assemblea, ha apuntat que l'opció de la continuïtat passarà també, com és previst, per acceptar mesures de viabilitat com ara la reducció de costos, l'augment de la producció i el descens de l'absentisme.

Per la seva banda, el delegat sindical de CNT en l'empresa i un dels acomiadats, Luis David Andrades, ha valorat negativament l'acord tot i que l'ha acceptat, perquè no es compleix l'exigència inicial de "no acceptar acomiadaments a dit, sinó primar baixes voluntàries".

"En certa manera es pot dir que hem perdut", ha sentenciat Andrades, que ha advertit que aquest conflicte pot ser "el primer pas cap a un tancament", motiu pel qual ha instat els treballadors a "estar atents" als pròxims moviments de la multinacional en un futur pròxim.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.