Economia

economia

Els sindicats reclamen “menys jornada laboral i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

La protesta de CCOO i UGT reivindica continuar amb les reformes progressistes per assolir “la plena ocupació”

Milers de persones es manifesten aquest Primer de Maig pel centre de Barcelona convocades pels sindicats CCOO i UGT sota el lema Per la plena ocupació, menys jornada laboral i millors salaris. La marxa està marcada per la campanya electoral del 12-M, i de fet, els sindicats demanen aprofitar els comicis per assolir un govern d’esquerres a Catalunya que pugui governar “amb solvència” i garanteixi la continuïtat de les mesures progressistes en marxa.

Abans de la manifestació, en declaracions recollides per l’ACN, el líder de l’UGT a Catalunya, Camil Ros, ha reivindicat avançar cap a una reducció de la jornada laboral, amb l’assoliment de les 37,5 hores com a primer pas. Ros ha afegit que l’altra gran lluita és la de pujar salaris i millorar les condicions laborals. “Hem de treballar millor, menys i cobrar més”, ha resumit. Ros ha assegurat que la jornada de 37,5 no és la fi sinó un pas i ha situat en l’horitzó un segon pas per arribar a la jornada de 32 hores i, posteriorment, la setmana laboral de quatre dies.

Per la seva part, el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, ha instat els partits progressistes a Catalunya a “no malbaratat l’oportunitat” de fer un govern d’esquerres després de les eleccions del 12-M. Pacheco ha dit que els treballadors volen “garantir que a Catalunya governen de nou les esquerres amb solvència”. Segons el secretari general de CCOO cal una majoria parlamentària que “doni estabilitat a les reformes progressistes”. Pacheco ha remarcat que la plena ocupació “és a tocar” i ha exigit mesures per reduir la jornada laboral i garantir el dret a l’habitatge per a tothom.

A la manifestació s’hi han deixat veure polítics com el president i candidat d’ERC Pere Aragonès, el candidat socialista Salvador Illa, la candidata dels comuns, Jéssica Albiach, alguns consellers com Roger Torrent, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, o el diputat de Junts al Congrés, Eduard Pujol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

Brussel·les expedienta l’Estat francès pel seu dèficit pressupostari

barcelona
Economia

El creixement de l’economia catalana quintuplica el de la zona euro el 2023

barcelona

Amazon busca 150 persones per al centre logístic del Far d’Empordà

EL FAR D’EMPORDÀ
empreses

Nvidia supera a Microsoft i es converteix en l’empresa més valuosa del món

barcelona
Economia

Més d’un milió de creueristes desembarquen a Barcelona de gener a maig

Barcelona
economia

Bones perspectives del sector turístic de Lleida per aquest estiu

Lleida
Unió Europea

L’Eurostat confirma l’alça de la inflació a la zona euro fins al 2,6% al maig

Barcelona

Ecosol va contractar 126 persones en risc d’exclusió social durant el 2023

GIRONA
economia

El Vendrell ressalta la fortalesa del seu comerç de proximitat

El Vendrell