Economia
La producció de pera caurà un 33% respecte el 2023
S’espera, però, que sigui de qualitat i una bona comercialització
Segons les primeres estimacions d’Afrucat i Acció Climàtica, la collita de pera a Catalunya preveu caure un 33% en comparació amb l’any passat. El sector espera arribar a les 80.426 tones. La principal causa ha estat la calor que ha provocat una mala inducció floral dels arbres. Aquesta situació afecta a gairebé totes les varietats, sobretot la conference, que caurà un 45%. En canvi, la blanquilla serà l’única excepció de la blanquilla, amb un increment d’un 20% . El sector prioritzarà el mercat de proximitat a l’hora de comercialitzar la fruita en un context en què altres països d’Europa també han patit una davallada de la producció. Tot i això, el director general d’Afrucat, Manel Simon, ha dit a l’ACN que s’espera una campanya “amable” per als productors del territori, amb una fruita de “qualitat” i una “bona” comercialització pel que fa als preus.Afrucat i Acció Climàtica han alertat que el consum de pera a Catalunya ha caigut un 40% en els darrers quinze anys. “El consumidor tradicional de peres se’ns fa gran i hem de transmetre a les noves generacions que el consum de peres ajuda al desenvolupament econòmic del territori”, ha explicat el responsable de pera i poma d’Afrucat, Joan Serentill.En aquesta línia, el secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol, ha comentat que juntament amb el departament d’Educació s’està acabant d’articular diversos projectes per fomentar el consum de fruita entre els joves d’arreu de Catalunya durant els pròxims anys.