Economia

economia

Els petits accionistes del Sabadell s’uneixen per oposar-se a l’opa del BBVA

La seu de l’associació és al Gremi de Fabricants de Sabadell, entitat fundacional del banc

Un grup de petits accionistes del Banc Sabadell ha creat una associació per defensar els seus interessos i fer front comú contra l’opa hostil llançada pel BBVA. L’Associació d’Accionistes Minoritaris de Banc Sabadell té la seu al Gremi de Fabricants de Sabadell, entitat fundacional del banc, i està presidida per l’advocat i president de la Fundació per a la Indústria, Jordi Casas. En un comunicat recollit per l’ACN, els petits accionistes s’oposa a l’opa del BBVA perquè creuen que pot “afectar negativament” els seus interessos. S’oposen als “oligopolis” i defensen que el Sabadell “ha de mantenir la seva independència per seguir generant valor per als seus accionistes i clients, tal com ho ha fet des de la seva fundació el 1881”. També aposten per “una política de dividends estables i creixents, buscant minimitzar els riscos geopolítics i financers als quals altres entitats s’exposen”.

La nova entitat també vol una gestió del banc que “prioritzi l’estabilitat laboral” de la plantilla i rebutja “decisions que puguin perjudicar l’ocupabilitat en els territoris” on el banc té presència. L’associació compta amb el suport del president del Consell Social de la Universitat de Barcelona, Joan Corominas (vicepresident de l’associació), l’economista Joan Badia (secretari), el professor titular d’Economia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Joan Llonch (vocal) i els empresaris Juan Bril (tresorer) i Santiago Sauquet (vocal). El seu president, Jordi Casas, avisa que l’entitat financera afronta “un moment crucial” i sosté que si l’opa del BBVA prospera “suposaria una pèrdua evident de valor per als accionistes del Banc Sabadell” i això no seria “bo ni per l’economia catalana ni per a les famílies i empreses d’aquest país”. El Sabadell, defensa, “té un projecte de present i de futur molt més atractiu per als inversors que formant una part petita del BBVA”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia