Economia

economia

1.100 expositors a la Barcelona Wine Week 2025, que serà l’edició més gran

Aquesta vegada el saló dels vins de referència de l’Estat ocuparà dos pavellons de la Fira de Barcelona a Montjuïc en comptes d’un

La Barcelona Wine Week (BWW), que se celebrarà del 3 al 5 de febrer de 2025 als dos pavellons de Fira de Barcelona, reunirà prop de 1.100 empreses expositores en la que serà la major edició dels seus quatre anys d’història.

Segons Fira de Barcelona, el saló reforçarà el seu programa dirigit a grans importadors i distribuïdors de països estratègics per a l’exportació de vi espanyol, convidant prop de 700 compradors internacionals, alhora que convidarà un miler de compradors nacionals de la gran distribució, el comerç especialitzat i el canal horeca.

En la seva propera edició, la Barcelona Wine Week reunirà més experts i cellerers que elaboren vins de ceps vells, vinyes que tenen entre 50 i gairebé 300 anys, sota el nom de ’Ceps velles, patrimoni històric’.

El sector valora més que mai aquests ceps vells per “la qualitat superior del raïm, la capacitat d’adaptació i el poder per expressar el terrer on tenen el seu raïm origen”, segons Fira.

Diferents experts i cellerers exposaran a les seves ponències i tasts l’auge d’aquests vins, així com d’altres tendències, entre elles el boom dels vins blancs o l’adaptació del sector canvi climàtic.

Així, destaca la participació de cellerers com Raúl Pérez, que el 2023 va obtenir els 100 punts Parker amb un vi de ceps vells del Bierzo. També estaran Ricard Rofes, enòleg de Scala Dei, el celler amb les vinyes més antigues del Priorat.

Un dels tasts més rellevants serà el que dirigirà Doug Frotst, un dels pocs professionals que ostenten alhora els prestigiosos títols de Master of Wine i Master Sommelier; així com la sessió que reunirà elaboradors de vins de ceps prefil·loxèrics, alguns amb gairebé 300 anys d’antiguitat, tant de Lanzarote (Bodegas El Grifo) com de Pontevedra (Bodegas Gerardo Méndez) o Valladolid (Javier Sanz Viticultores).

L’última edició de BWW, el febrer de 2024, va comptar amb 952 cellers expositors, 73 Denominacions d’Origen i prop de 21.000 visitants professionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia