Cal aprofitar-ho tot
La normativa sobre malbaratament alimentari aboca les empreses a la prevenció
Les iniciatives que ofereixen serveis per reduir les pèrdues guanyen pes de mica en mica
En els pròxims anys, per llei, les empreses hauran de maldar per tenir un pla de prevenció de pèrdues
Els agents del sector admeten que al camp hi ha més pèrdues de les que es reconeixen
La llei que pretén reduir a la mínima expressió el malbaratament d’aliments, tant la catalana del 2020 com l’estatal que es va aprovar dijous, fa de la prevenció el principi fonamental, i així ho hauran d’assumir escrupolosament pagesos i ramaders, i...
63,61
quilos
d’aliments malbarata de mitjana cada llar catalana a l’any.
0,47
per cent
de pèrdues registra la gran distribució.
1.300
milions de tones
de menjar es desaprofiten cada any segons la FAO.
173,96
milers de tones
d’aliments es van perdre a les llars catalanes el 2024.
La fita de reduir un 30%
En la seva darrera revisió de la Directiva Marc de Residus, demana reduir fins a un 30% el residu alimentari al comerç, als restaurants i a les llars. D’acord amb les seves dades, la UE genera cada any 59 milions de residus alimentaris, i al voltant del 10% dels aliments adquirits per al consum es malbaraten. El mercat perd 132.000 milions d’euros a l’any per aquestes pèrdues d’aliments.
Escriure un comentari
Identificar-me.
Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar.
Vull ser usuari verificat.
Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.