Economia

Cal aprofitar-ho tot

La normativa sobre malbaratament alimentari aboca les empreses a la prevenció

Les iniciatives que ofereixen serveis per reduir les pèrdues guanyen pes de mica en mica

En els pròxims anys, per llei, les empreses hauran de maldar per tenir un pla de prevenció de pèrdues
Els agents del sector admeten que al camp hi ha més pèrdues de les que es reconeixen

La llei que pretén reduir a la mínima expressió el mal­ba­ra­ta­ment d’ali­ments, tant la cata­lana del 2020 com l’esta­tal que es va apro­var dijous, fa de la pre­venció el prin­cipi fona­men­tal, i així ho hau­ran d’assu­mir escru­po­lo­sa­ment page­sos i rama­ders, i...

63,61
quilos
d’aliments malbarata de mitjana cada llar catalana a l’any.
0,47
per cent
de pèrdues registra la gran distribució.
1.300
milions de tones
de menjar es desaprofiten cada any segons la FAO.
173,96
milers de tones
d’aliments es van perdre a les llars catalanes el 2024.
La fita de reduir un 30%
En la seva darrera revisió de la Directiva Marc de Residus, demana reduir fins a un 30% el residu alimentari al comerç, als restaurants i a les llars. D’acord amb les seves dades, la UE genera cada any 59 milions de residus alimentaris, i al voltant del 10% dels aliments adquirits per al consum es malbaraten. El mercat perd 132.000 milions d’euros a l’any per aquestes pèrdues d’aliments.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.