La pluja provoca un descens del turisme d'un 11,5% a la Conca de Barberà

La pluja pot haver fet bé a les reserves d'aigua, però pel que fa el turisme no ha estat tan positiva. L'Oficina Comarcal de Turisme de la Conca de Barberà ha registrat un total de 1.486 persones, la qual cosa significa un descens d'un 11,5% respecte a la mateixa època de l'any passat. El dia que es va notar una afluència més marcada de turistes va ser el divendres sant, mentre que en anys anteriors havia estat el dissabte. També se sap que un 14% dels visitants de l'oficina comarcal de turisme de Poblet s'han allotjat a la comarca. Les cases de turisme rural han tingut una ocupació del 90%, mentre que els hotels, hostals i fondes han vorejat un 65% i els càmpings, un 72,5%, amb un augment del 7%.

Si es desgranen les dades recollides, s'observa que el monestir de Poblet ha rebut 3.308 visitants, un 3% menys. L'oficina de turisme de l'Espluga ha registrat 286 visitants, menys que l'any passat. Les dades sí que són positives a Santa Coloma de Queralt, on han augmentat un 9% respecte de l'any passat. L'oficina de turisme ha atès consultes de 208 turistes.

Propostes a Barberà

L'Ajuntament de Barberà de la Conca no s'ha volgut quedar enrere pel que fa al turisme i enguany ha impulsat una sèrie de visites guiades a l'entorn del castell, l'església i el celler modernista que, tot i la poca difusió que se n'ha fet, han tingut una important acollida.

El turisme provinent de Catalunya ha augmentat un 36% respecte al mateix període del 2008, mentre que el de l'Estat se situa al 22%. L'europeu arriba a un 9%.

Montblanc perd visites

L'oficina de turisme de Montblanc ha detectat un lleuger descens del nombre de consultes. Si l'any passat es va arribar al llindar de les 2.618 tot aconseguint les millores xifres des que es va obrir, enguany l'aigua ha provocat un descens del 30,41% del nombre de visites –n'hi ha hagut 1.822–, quan la capital de la comarca sol tenir una gran activitat turística aquestes dates. Les dades que s'han recollit mostren com un terç del total de consultes (528) han estat de persones provinents de diferents punts de l'Estat espanyol (176), mentre que un 8% eren estrangers i la resta, un 60%, catalans. La trobada de campistes al Càmping Montblanc Park ha contribuït a augmentar les xifres totals.

El descens en el nombre de turistes que han arribat a la comarca no s'atribueix només a l'adversitat de les condicions climàtiques, sinó també a la situació de crisi.