Economia

La vaga de British Airways fa cancel·lar cins vols entre Londres i l'aeroport d'El Prat

El líder del sindicat Unite ha assegurat que volen acabar amb els inconvenients que les vagues i els problemes aeris provoquen als passatgers, i que si es retornen els beneficis de viatges als treballadors es desconvocarà la vaga

La vaga que la tripulació de cabina de la companyia aèria British Airways ha començat aquest dilluns ja ha fet cancel·lar cinc dels catorze vols que havien d'unir l'aeroport de Heathrowm, a Londres, i el d'El Prat. Segons ha confirmat Aena, fins a tres vols de sortida des de Barcelona i dos vols d'arribada des de la ciutat britànica han quedat suspesos pels efectes de la protesta dels treballadors de la companyia.

La vaga, que durarà cinc dies si les negociacions no avancen, ha tingut el seu efecte des de primera hora del matí i durarà fins a la nit. La companyia preveu reubicar els passatgers afectats en la resta de vols que funcionaran entre els dos aeroports aquest dilluns.

Els vols afectats per la protesta de la tripulació de cabina de British Airways són tant d'anada com de destinació a El Prat. Així, els avions que havien de sortir a les 7:15, les 9:20, i les 16:35 hores amb destinació a l'aeroport britànic de Heathrow, s'han cancel·lat i no s'enlairaran. Igualment, els vols que havien d'arribar a El Prat des d'aquest mateix aeroport londinenc a les 14:20 i les 22:10 també han estat suspesos. La resta d'operacions de la companyia previstos pel dia d'avui (nou més en total), no patiran restriccions. Precisament en aquests vols és on la companyia preveu reubicar als afectats per les cancel·lacions de la vaga, tot i que dependrà de la disponibilitat de passatge als avions i dels horaris que els viatgers estiguin disposats a acceptar.

La vaga ha començat aquest dilluns després que els treballadors de cabina de British Airways oferissin, 'in extremis', diumenge desconvocar la protesta de cinc dies si la companyia introduïa de nou els avantatges de viatges que tenen els empleats, i que van eliminar-se com a conseqüència de la vaga del mes de març.

El líder del sindicat Unite, Tony Woodley, va assegurar que volen acabar amb els inconvenients que les vagues i els problemes aeris provoquen als passatgers, i que si es retornen els beneficis de viatges als treballadors es desconvocarà la vaga. Woodley va dir que els treballadors feien aquesta oferta a l'empresa com a signe de "bona voluntat". Tot i això, les negociacions van fracassar i, de moment, la vaga es manté fins divendres vinent.

La d'aquesta setmana serà la primera d'una sèrie de tres vagues previstes pels treballadors si no es resol la disputa sobre els canvis en les condicions de feina i els salaris que enfronten l'empresa i els sindicats des de fa un any. El dia 18 de maig, un jutge va prohibir als treballadors fer vaga, però a finals de setmana una altra resolució judicial va permetre que es tirés endavant l'aturada. British Airways ha elaborat un pla de contingència i espera que el 70% dels passatgers puguin volar durant els dies que durarà la vaga.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.