Economia

TERRA aLTA

Reivindiquen la qualitat de la carn de corder

En les jornades gastronòmiques participen vint-i-dos restaurants

La Terra Alta reivindica la qualitat de la carn de corder que es produeix a la comarca, on hi ha unes quaranta explotacions i uns 15.000 caps de bestiar. Segons els ramaders, les pastures són molt variades, amb una gran varietat de tipus d'herbes, cosa que repercuteix en l'alimentació dels animals, i és per això que reclamaran al Departament d'Agricultura la marca Q de qualitat, un distintiu que s'atorga a productes agroalimentaris que tenen unes característiques diferencials. Bona part de les explotacions ramaderes de corder de la Terra Alta van associades al fet que tenen carnisseria pròpia i són els mateixos pastors i carnissers els que s'encarreguen de fer la matança dels animals, tenint cura especial en el procés d'extracció de les carns, ja que són ells mateixos els que les comercialitzen, la qual cosa assegura un control rigorós en el moment del sacrifici i garanteix la qualitat de la carn.

També per promocionar la carn de corder 22 restaurants de la Terra Alta participaran en les jornades gastronòmiques del corder del 15 d'octubre al 14 de novembre. Els restaurants ofereixen uns menús en què la base de la cuina és el corder cuinat amb oli de la denominació d'origen Terra Alta i regat amb vins també amb DO Terra Alta. Enguany, se celebra la segona edició d'aquestes jornades gastronòmiques i s'hi han sumat set restaurants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.