Economia

Faran un estudi sobre l'oli i la gastronomia

El pro­jecte pilot sobre oli i oli­ve­res mil·lenàries del ter­ri­tori del Sénia, que impul­sen l'Asso­ci­ació Ter­ri­tori del Sénia i la Man­co­mu­ni­tat Taula del Sénia i que finança el Minis­teri de Medi Ambi­ent, Rural i Marí, tindrà el 2011 un pres­su­post de 400.000 euros. A més del suport als pro­duc­tors en la cer­ti­fi­cació i les inver­si­ons en maquinària, amb aquest pro­jecte es finançaran estu­dis com el que s'ha encar­re­gat a la fun­dació Alícia sobre l'oli de les oli­ve­res mil·lenàries i la gas­tro­no­mia o el que farà l'Ins­ti­tut de Recerca i Tec­no­lo­gia Agro­a­li­mentària (IRTA) sobre la qua­li­tat del fruit dels arbres monu­men­tals. També està pre­vist que l'any que ve s'habi­li­ten dos museus natu­rals d'oli­ve­res mil·lenàries, un a la finca de l'Arion i l'altre a la Jana. Una altra de les actu­a­ci­ons del pla serà l'edició d'una guia gas­tronòmica d'oli d'oli­ve­res mil·lenàries. El pro­jecte pilot supo­sarà una inversió d'1,2 mili­ons d'euros fins al 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.