Economia

RIBERA D'EBRE

Es crea una associació d'oleïcultors

L'entitat aplega set grups productors que volen potenciar una marca pròpia

La Ribera d'Ebre té una superfície d'olivers de més de 10.000 hectàrees amb una producció de 14.000 tones d'olives. Tres municipis de la comarca formen part de la denominació d'origen (DO) Siurana –la Palma d'Ebre, Garcia i la Serra d'Almos–, tres més –Flix, Riba-roja d'Ebre i Ascó– de la DO Terra Alta, mentre que la resta no estan emparats per cap distinció de qualitat. I amb l'objectiu de valorar l'oli d'oliva que es produeix en aquesta comarca, un grup de productors han creat una associació d'oleïcultors. “Estem en terra de ningú, encara que el nostre oli té molta qualitat i unes característiques diferencials”, va explicar Miquel Esteve, secretari de l'entitat. Tot i que l'arbequina i l'empeltre són les varietats d'oliva amb més volum de producció a la Ribera d'Ebre, n'hi ha d'altres com la fulla de salze i la rojal. “L'associació naix per donar valor afegit a l'oli i perquè els productors aconsegueixen fer-se un lloc al mercat”, va dir el director dels serveis territorials d'Agricultura a les Terres de l'Ebre, Antoni Espanya.

L'associació d'oleïcultors aplega set grups productors, dels 27 que hi ha a la Ribera d'Ebre, que treballaran per crear una marca pròpia. Una marca que no podrà ser Ribera d'Ebre perquè no és una DO. En un futur els productors també es plantegen fer la comercialització conjuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.