Economia

l'entrevista

“Comprar per internet no és una moda temporal”

Qui­nes són les claus que expli­quen l'èxit comer­cial de Pri­va­lia?

Bàsica­ment, entrar en el sec­tor del comerç electrònic, que creix a tot el món, però tro­bar un con­su­mi­dor dis­po­sat a com­prar mar­ques, bàsica­ment de roba, a un preu molt asse­qui­ble. Això ha permès a aques­tes mar­ques ren­di­bi­lit­zar els seus estocs de fora de tem­po­rada en un moment en què començava la crisi i, per altra banda, tro­bar aquest públic interes­sat a adqui­rir aquest pro­ducte.

Tren­car la bar­rera psi­cològica que per a molta gent supo­sava com­prar per inter­net, ha estat pot­ser el més com­pli­cat?

Si hem acon­se­guit superar aquesta reticència, no ha estat perquè Pri­va­lia hagi fet res dife­ren­cial, sinó perquè hem acon­se­guit posar un pro­ducte a molt bon preu. Ja s'esta­ven venent bit­llets d'avió o viat­ges a través d'inter­net, però és cert que no s'hi estava venent moda. I la clau, insis­teixo, és el preu.

Però encara hi ha molta gent que no con­cep com­prar-se uns pan­ta­lons o una camisa sense empro­var-se'ls, o no?

Aquesta és una altra bar­rera que s'està tren­cant. El 40% dels inter­nau­tes ja com­pra per inter­net. És molt impor­tant l'aspecte visual, i ofe­rir una cosa dife­ren­cial que no puguis tro­bar al car­rer.

El boom del comerç electrònic és una moda o una tendència de futur ja assen­tada?

És un procés que ja no té marxa enrere. inter­net ser­veix per ven­dre, per comu­ni­car-se. Hi ha hagut un canvi bru­tal en els hàbits, ja que les noves gene­ra­ci­ons pas­sen el 80% del seu temps davant un ordi­na­dor. No és una moda tem­po­ral, sinó que con­ti­nuarà crei­xent, i a la qual cal adap­tar-se.

I què en farem, doncs, del comerç tra­di­ci­o­nal?

Ambdós són per­fec­ta­ment com­ple­men­ta­ris. Sem­pre hi haurà gent que li agra­darà com­prar a les boti­gues tra­di­ci­o­nals, tocar el pro­ducte...

Encara que faci de mal pre­gun­tar, en el vos­tre cas la crisi ha aju­dat a con­so­li­dar el negoci?

En un inici, ens va aju­dar perquè les mar­ques tenien molt exce­dent d'estoc. Ara hem d'adap­tar-nos al canvi d'entorn que hi ha, i la nos­tra missió és acon­se­guir el millor pro­ducte al millor preu pel con­su­mi­dor. Esti­gui on esti­gui.

Pri­va­lia és, en certa manera, un exem­ple de pro­jecte empre­ne­dor. Ara que estem en crisi, fa més falta gent que se la jugui?

El que fa falta és més ajuda de l'admi­nis­tració als empre­ne­dors. I també cal més finançament, perquè per tenir una idea i exe­cu­tar-la, calen diners. Cata­lu­nya és un pols on aquesta cul­tura de l'empre­ne­dor està rela­ti­va­ment assen­tada, però encara estem lluny dels Estats Units.

El seu negoci ja és pre­sent a qua­tre països –Estat espa­nyol, Itàlia, Bra­sil i Mèxic–, pen­sen obrir nous mer­cats?

Fa un parell de mesos l'empresa va tenir una ronda de finançament nova, on van entrar a la com­pa­nyia 70 mili­ons d'euros amb l'objec­tiu clar de créixer a nivell euro­peu. El 40% de la nos­tra fac­tu­ració ve de mer­cats inter­na­ci­o­nals. Des del 2009 la nos­tra aposta va ser per Lla­ti­noamèrica, ja que aquests mer­cats són els que estan con­tra­res­tant la crisi que hi ha actu­al­ment a Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.