Economia

la vida social

La Vall de Bianya s'omple amb la Fira del Farro

El bon temps va portar més de sis mil visitants a la fira garrotxina dedicada a un plat característic i tradicional de la vida de pagès

El farro, un plat carac­terístic de mun­ta­nya que con­sis­teix en fari­ne­tes de blat de moro o de mon­ge­tes i can­sa­lada, és el motiu de la cele­bració per quart any con­se­cu­tiu de la fira que es fa a la Vall de Bia­nya. El bon temps va fer acos­tar ahir al matí prop de sis mil per­so­nes a la població de la Gar­rotxa.

Les fari­ne­tes, però, només eren l'excusa. Al cos­tat d'un enorme camp de con­reu i al camí que du al mas Colo­mer hi havia para­des de tots els pro­duc­tes gas­tronòmics pro­pis de la zona: fesols, mel, for­mat­ges arte­sa­nals, embo­tits, llar­dons, arte­sa­nia, etc.

El bon temps va fer que des de ben aviat la fira s'omplís de visi­tants de la mateixa comarca i de turis­tes de cap de set­mana.

Aquesta quarta edició ja havia començat el dia abans, dis­sabte, amb la pre­sen­tació de la fira, amb tas­tos i xer­ra­des d'espe­ci­a­lis­tes, com ara Matilde Eiza­guirre, catedràtica de Pro­ducció Vege­tal de la Uni­ver­si­tat de Lleida, que va par­lar sobre el blat de moro i els seus insec­tes, i xer­ra­des de gas­tro­no­mia, com ara la que va fer el cui­ner Pep Nogué sobre el blat de moro i la cuina d'avant­guarda. Durant el matí d'ahir, la fira va aco­llir altres acti­vi­tats, per exem­ple, visi­tes guia­des al mas Colo­mer per veure el fun­ci­o­na­ment del molí, l'expo­sició d'ani­mals i exhi­bi­ci­ons de bici­trial i de tir amb arc. Dos grups d'ani­mació van actuar al llarg del matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.