Economia

Inditex invertirà 190 milions a Tordera

Es crearan 500 llocs de treball en la planta logística del grup propietari de Zara

Francesc Homs afirma que les “coses es posaran al seu lloc” arran de la supressió de vols a Girona

Inditex farà una inversió de 190 milions d'euros a la seva planta logística de Tordera, entre aquest any i el 2015 i crearà 500 llocs de treball directes, segons ha anunciat el govern en un comunicat. Inditex, fabricant de marques com Zara, Massimo Dutti o Bershka, preveu que, culminada aquesta ampliació, la capacitat de distribució d'aquesta planta haurà augmentat un 60% mentre que la xifra de treballadors haurà crescut un 50% --ara té 950 persones--.

Així s'ha acordat després de la reunió, que s'ha fet aquest matí al Palau de la Generalitat, i a la qual hi han assistit el vicepresident i conseller delegat del grup Inditex, Pablo Isla, el director general adjunt al conseller delegat, Ramón Reñón, el director general de comunicació i relacions institucionals d'Inditex, Jesús Echevarría, a més del conseller d'Empresa i Ocupació, Xavier Mena, el secretari del govern, Germà Gordó, el secretari d'Indústria, Joan Sureda, i l'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

Aquest matí el secretari general de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, en una entrevista a Ràdio 4 havia avançat la inversió multimilionària. Homs ha explicat que les reunions d'índole empresarial són una prioritat a l'agenda del president i ha augurat una bona temporada turística a la costa catalana i ha assegurat, respecte de la supressió de vols de Ryanair a l'aeroport de Girona, que les “coses es posaran al seu lloc” perquè la demanda turística hi serà.

Homs ha reforçat les seves previsions tenint en compte el context dels països mediterranis i les potencialitats “molt grans” de Catalunya. Sense voler jutjar els estils de negociació de la companyia aèria, que va denunciar incompliment d'acords per part de la Generalitat en anunciar la retallada, Homs ha insistit que “la demanda hi serà”. Així mateix, ha fet extensius aquests pronòstics a la resta de Catalunya.

El portaveu del govern s'ha mostrat confiat que la recuperació econòmica començarà aquest 2011, tot i que els plans d'austeritat de la Generalitat es mantindran com a mínim un parell d'anys, amb l'objectiu de “preservar i enfortir” l'estat del benestar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.