Economia

PESCA

La flota tonyinaire torna al port de l'Ametlla

En només 19 dies ha aconseguit la quota pesquera assignada

La temporada de pesca de tonyina roja de la flota d'encerclament acaba aquesta setmana, però les embarcacions tonyinaires de l'Ametlla de Mar ja van tornar al port fa uns dies. Les quatre embarcacions pesqueres que operen per al grup Balfegó van aconseguir la quota pesquera assignada abans que finalitzés la temporada i així ho han comunicat al Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí.

Tot i que durant vuit dies ha fet mal temps i les embarcacions no han pogut feinejar, en només 19 dies han obtingut les 460 tones de tonyina roja que tenen assignades. Un símptoma que la població de tonyina roja s'està recuperant, segons els pescadors, i que, a més de l'encerclament, també ha notat l'almadrava. “La reducció de l'esforç pesquer i dels dies necessaris per aconseguir una quota un 4% inferior a la del 2010 demostra que cada any hi ha més tonyina al mar i que l'espècie va per bon camí”, ha explicat el director general del grup Balfegó, Juan Serrano.

L'empresa tonyinaire de l'Ametlla de Mar ja ha identificat els exemplars capturats aquesta campanya amb un sistema de traçabilitat, implantat per aquest grup i únic en el sector pesquer, que garanteix el compliment estricte de les quotes de captura, així com la qualitat i seguretat alimentària dels seus productes. Un sistema que permet rastrejar cada peça des del mar fins a la taula. Balfegó disposa d'un sistema informatitzat per comunicar a les autoritats competents, i en temps real, les captures que realitza, de manera que simplifica els tràmits de comunicació que s'han de fer segons el pla de recuperació de l'ICCAT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.