Economia

Tainco, abocat a presentar concurs de creditors

El grup majorista en instal·lacions elèctriques s'ha vist afectat per la crisi de la construcció

L'empresa de Tarragona té disset punts de venda al Principat

El Grup Tainco, referent del mercat majorista a Catalunya en instal·lació elèctrica, automatismes, climatització, ferreteria i electrodomèstics, s'ha vist abocat a presentar concurs de creditors al jutjat mercantil de Tarragona. La mesura s'ha pres després de la reorganització societària que va tenir lloc l'octubre passat i de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) per ajustar la plantilla a la nova situació de la demanda que va afectar 89 treballadors al maig. La direcció va comunicar als treballadors la situació del grup i fins al mes vinent no es preveu que es nomenin els administradors concursals que estudiaran el deute de l'empresa.

L'activitat del grup s'ha vist afectada per l'evolució del sector de la construcció, al qual està estretament lligat. El grup Tainco té més de 300 treballadors en els disset punts de venda distribuïts per tot Catalunya, entre els quals figuren Lleida, Vic, Manresa, l'Hospitalet de Llobregat, Martorell, Girona i Figueres. El grup treballa, segons s'informa en el web, amb una cartera de més de 25.000 clients i un catàleg que supera les 22.000 referències, amb les marques més reconegudes del sector. L'empresa, creada el 1973 a Tarragona, ha evolucionat en aquests quaranta anys de manera que, a més de la venda i distribució de productes, ofereix enginyeria especialitzada en projectes industrials i departaments tècnics especialitzats, com ara automatització i control industrial, pneumàtica, distribució i tractament d'aigua, domòtica i energies renovables.

Tainco va reorganitzar l'estructura societària l'octubre passat, quan va integrar les societats filials, una vintena d'unitats de negoci, a l'empresa matriu, Tainco, fundadora del hòlding, per consolidar-se així com un referent del sector.

LA XIFRA

300
treballadors
té la plantilla del grup en els disset punts de venda distribuïts arreu de les comarques catalanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.