Els agents socioeconòmics de l'Ebre es reuneixen amb Montilla
Representants de la patronal ebrenca, dels sindicats, de les cooperatives i del món universitari es van reunir dilluns passat amb el president de la Generalitat, José Montilla, per parlar de l'impacte de la crisi a les Terres de l'Ebre i de les actuacions que els agents socioeconòmics consideren que el govern ha de prioritzar. La trobada, que es va fer al migdia a Xerta, no estava inclosa en l'agenda del President i no va transcendir fins ahir. Entre els temes que es van plantejar en la reunió hi ha l'allau d'expedients de regulació d'ocupació que s'han presentat a les Terres de l'Ebre els darrers mesos, com és el cas del d'Ercros, que afecta 75 treballadors del polígon químic de Flix o el de Lear a Roquetes. «El President va recollir les demandes de la gent del territori i va explicar els esforços del govern per mantenir els actius industrials del país», va explicar el senador socialista Joan Sabaté, que va destacar també la necessitat que l'oferta industrial ebrenca tingui «valor afegit».
Per la seua banda, l'alcalde de Flix i senador, Pere Muñoz, va reclamar a Montilla un pla de diversificació econòmica del municipi, així com l'acceleració de l'obra pública. Els agents socioeconòmics van reclamar també que s'acceleren infraestructures com el desdoblament de l'eix de l'Ebre i van insistir en la necessitat de prioritzar el corredor del Mediterrani.
Pla de dinamització
D'altra banda, el consell d'alcaldes de la Ribera d'Ebre es va reunir ahir per analitzar la delicada situació econòmica que travessa la comarca, després dels ERO presentats per Ercros, Manuel Vilaseca i pel tancament d'Inquide. «La pèrdua de llocs de treball al sector industrial tindrà efectes col·laterals a la comarca i el sector dels serveis també se'n ressentirà», va explicar el president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Josep Solé. És per això que els alcaldes reclamen a la Generalitat i al govern de l'Estat un pla de dinamització de la comarca.
D'altra banda, el consell econòmic i social de les Terres de l'Ebre es reunirà avui per parlar, entre altres temes, de la crisi econòmica.
Acord a Inquide i mobilització a Ercros
Els treballadors d'Inquide a Flix (que pertany al grup Fluidra) han arribat a un acord amb l'empresa pel que fa a les indemnitzacions que rebran els 33 treballadors que hi ha en plantilla. L'empresa ha acceptat pagar-los la màxima indemnització de 45 dies de sou per any treballat i tancarà la planta de Flix. D'altra banda, els treballadors d'Ercros es concentraran avui per rebutjar l'ERO del grup químic.