SEGRIÀ
Aitona crea la ruta turística de la fruita
La marca Fruiturisme segueix el model de les rutes del vi i de l'oli
Aitona és la pionera en la creació d'un producte de turisme gastronòmic vinculat a la fruita dolça. La marca Fruiturisme, que es va presentar ahir amb el suport de la conselleria d'Agricultura, posa a treballar empreses, ajuntament i veïns amb un objectiu comú: “crear fonts de riquesa per desenvolupar l'economia local”, segons l'alcaldessa, Rosa Pujol. A Aitona es produeixen anualment 60.000 quilos de fruita dolça, sobretot préssecs, nectarines i préssecs xatos.
Amb la iniciativa es vol atraure visitants a partir de gastronomia elaborada amb aquestes fruites i la conveniència de menjar-ne. Així, es crearà “la ruta agroalimentària del préssec i la nectarina” i “la diada de la fruita dolça”. Es promocionarà l'agroturisme, així com visites al paisatge de regadiu i secà, especialment bonic durant la primavera.