Economia

La Caixa emet 60.000 targetes ‘contactless'

La Caixa ha emès més de 60.000 targetes de pagament sense contacte a les Balears, la primera comunitat que disposa d'aquesta nova tecnologia que permet que el client faci els seus pagaments només acostant la targeta al terminal del comerç. L'entitat financera ja ha distribuït 5.000 terminals contactless a botigues, restaurants i altres tipus d'establiments, com ara el transport públic. De fet, La Caixa ha desenvolupat per a la xarxa d'autobusos de Mallorca una aplicació que permet integrar a la targeta de crèdit el bo d'autobús i així permet als seus usuaris pagar el viatge mitjançant aquesta tecnologia.

Compres més ràpides

El sistema contactless és senzill: en compres superiors a 20 euros, el client ha de teclejar el número PIN de la seva targeta per validar l'operació, però per a operacions inferiors, el client pot realitzar l'operació simplement acostant la targeta al terminal.

Segons estimacions de l'entitat basades en entrevistes personals que ha fet als usuaris, més del 86% dels clients estan molt satisfets amb el sistema i consideren que aquesta tecnologia és més útil que els sistemes convencionals per fer compres ràpides.

És per això que La Caixa, que va iniciar la distribució d'aquestes targetes el primer semestre de l'any, destaca “la bona acollida del sistema”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.