La producció de cireres creix força i és de més qualitat que l'any passat
La producció de cireres a les Terres de l'Ebre ha augmentat considerablement respecte a l'any passat, com ja apuntaven les previsions, gràcies a l'escassetat de pluges durant el mes de maig, que ha fet que les cireres que s'estan collint des de fa dies siguin grosses i de més qualitat que el 2008. El responsable de la fruita d'Unió de Pagesos a la Ribera d'Ebre, Jaume Miquel Aleu, qualifica la producció a l'Ebre d'«espectacular», a raó d'uns 15.000 quilos per cada hectàrea. A més, tot i que la crisi ha frenat les vendes, les cireres més grosses «han aguantat el preu». Perquè els resulti rendible, els productors han de cobrar la cirera a més d'un euro el quilo, segons Aleu. Al Camp de Tarragona, per la seva banda, hi ha menys producció, però a municipis com ara Bràfim la campanya es considera excel·lent, d'uns 40.000 quilos per cada 10 hectàrees.
Festa a Paüls
Aquest cap de setmana s'ha celebrat la VI Festa de la Cirera i les Plantes Aromàtiques, a Paüls, en què els visitants han pogut tastar tot tipus de plats elaborats amb cireres, a més de conèixer-ne les receptes i propietats.