Economia

Un batut per revifar l'economia

Els comerciants de Santa Coloma es feliciten per l'arribada de Cacaolat a la ciutat, operació que consideren un revulsiu per a l'activitat econòmica local

La ciutat celebrarà la notícia amb un acte popular

La producció del batutserà una important font d'ingressos per a l'ajuntament colomenc

Que la producció del famós batut de xocolata es quedi a casa, i més concretament, a l'antiga fàbrica Damm de Santa Coloma de Gramenet, ha omplert d'expectatives el teixit comercial de la ciutat que ahir, mig eufòric, especulava sobre els possibles avantatges que aquesta operació comportarà per a l'economia local. “La revifarà, segur”. Taxatiu, orgullós, el president de l'Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI), Josep Colldeforns, veu en l'oferta que el grup encapçalat per la Damm ha fet sobre Cacaolat una oportunitat de revifar el sector industrial en una ciutat que depèn, quasi exclusivament, del comerç. “Hi ha un compromís de crear 150 nous llocs de treball, a més de mantenir els que ja existeixen a la fàbrica. Hem de lluitar perquè els nou contractes siguin per a gent de Santa Coloma, que tenim 12.000 aturats”, va explicar.

El possible augment de la plantilla és un dels punts més atractius de l'operació. La presidenta del Fondo Comerç, Maria Teresa Castellví, contenta com tots ahir a Santa Coloma, també admetia que la possibilitat de crear llocs de treball era un “motiu de satisfacció” tenint en compte la situació econòmica, però afegia que més enllà d'això, la instal·lació de la fàbrica de batuts podrà comportar més consum a Santa Coloma i un “efecte crida” per a altres emprenedors. En definitiva, un impuls econòmic molt necessari. “La notícia és important, ja que no tenim empreses grans a la ciutat. L'arribada de Cacaolat portarà gent a Santa Coloma, que haurà de consumir aquí. A més, pot ser un ham per a nous empresaris”, va explicar Castellví, en relació amb l'únic polígon industrial de la ciutat, el Bosc Llarg, en punt mort des de fa anys.

L'alegria dels comerciants és comparable a la de l'Ajuntament i a la de la mateixa alcaldessa, Núria Parlon, que després de destacar la “bona ubicació” de l'antiga fàbrica Damm –al parc de Can Zam–, va apuntar que és un “revulsiu per a l'activitat econòmica”. “La conversió dels terrenys que la cervesera Damm té en desús al costat del parc de Can Zam per transformar-los en un nou espai de producció de Cacaolat significa portar activitat vida industrial”, va afegir. Parlon no va obviar, tampoc, la font d'ingressos en forma d'impostos que suposarà per l'Ajuntament la instal·lació de l'empresa de batuts, tot i que no va poder concretar quan seria, atès que s'ha de conèixer amb exactitud el projecte.

La ciutat es prepara per celebrar amb una festa popular la notícia –encara no hi ha data concreta, però tot apunta que serà passada la campanya–. No és conseqüència improvisada de la resolució judicial coneguda ahir, sinó més aviat el final d'una campanya que va començar setmanes enrere. I és que, la ciutat ha fet pinya perquè l'oferta de Damm fos l'escollida, amb diverses accions: una recollida de signatures – ahir hi havia prop de 400 adhesions–, una marxa popular – programada per diumenge, però anul·lada per la pluja– i la creació d'un logotip, Santakolat, obra d'un dibuixant local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.