Economia

Empordàlia preveu una reducció del 30 per cent de la collita d'olives

La sequera de setembre i octubre ha fet minvar la producció

Calculen que es colliran un milió de quilos d'olives que donaran uns 180.000 quilos d'oli

Empordàlia pre­veu una reducció del 30% de la collita d'oli­ves per a aquesta cam­pa­nya, a causa de la sequera dels mesos de setem­bre i octu­bre. Els res­pon­sa­bles de la coo­pe­ra­tiva cal­cu­len que es colli­ran un milió de qui­los d'oli­ves, de les quals sor­ti­ran 180.000 qui­los d'oli.

Les “excep­ci­o­nals” con­di­ci­ons climàtiques dels mesos de setem­bre i octu­bre “han afec­tat molt la pro­ducció d'oli­ve­res”, segons van expli­car ahir fonts de la coo­pe­ra­tiva. Con­cre­ten que, tot i que el 2011 està sent un any de plu­ges, els flui­xos regis­tres d'aquests dos mesos han fet que les oli­ve­res hagin dei­xat caure una part dels fruits. A això, se li afe­geix el fet que el ren­di­ment de les oli­ves serà infe­rior, perquè la sequera n'ha afec­tat la madu­ració.

A causa d'aquests fac­tors climàtics, la cam­pa­nya de reco­llida d'aquest any s'ha avançat uns quinze dies: va començar el 24 d'octu­bre i s'allar­garà fins a final de gener. El con­tra­punt posi­tiu d'aquesta tem­po­rada és que, de cara a la pròxima, les abun­dants plu­ges d'aquest novem­bre faran que la terra es nodreixi bé i que a la pri­ma­vera els oli­vars tin­guin un bon saó, és a dir, un grau d'humi­tat abun­dant perquè pro­du­ei­xin fruits.

L'oli de Pau s'embo­te­lla sota la garan­tia del segell de qua­li­tat de la deno­mi­nació d'ori­gen pro­te­gida Oli de l'Empordà, i repre­senta el 80% de tot l'oli que s'envasa amb aquesta cer­ti­fi­cació de qua­li­tat. L'oli de Pau s'exporta a països com Estats Units, Holanda, Bèlgica, Ale­ma­nya, Angla­terra i França.

LA XIFRA

6
països
importen l'Oli de Pau. Aquests són: Estats Units, Holanda, Bèlgica, Alemanya, Anglaterra i França.

LA XIFRA

80%
de tot l'oli
que s'envasa amb la denominació d'origen protegida Oli de l'Empordà és oli de Pau.

Conèixer l'elaboració de l'oli

Per oferir un vessant “festiu i familiar” a la campanya de recol·lecció de l'oliva, Empordàlia està duent a terme una nova edició de l'activitat Fes-te l'Oli, durant la qual els participants poden viure de primera mà el procés d'elaboració de l'oli d'oliva, coincidint amb la sortida al mercat de l'oli nou. L'activitat es va iniciar dissabte passat i es repetirà aquest dissabte i molt probablement també el 3 de desembre. En l'experiència els participants recorren els olivars de Roses, poden conèixer els dos mètodes de recol·lecció i embotellen el seu propi oli.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.