Restauradors, pastissers i cellers locals participaran en el Tast Tiana

La vila prepara dissabte a la Catequística la primera mostra gastronòmica i de vins

Tiana és terra de vinyes, però sovint queda eclipsada per la proximitat d'altres municipis del Baix Maresme que tenen més nom en el món del vi. Per donar a conèixer la riquesa vinícola de la vila, l'Ajuntament i l'Associació de Comerciants i Serveis Tianencs (Acist) han impulsat el Tast Tiana.

Es tracta d'una proposta que aquest dissabte aplegarà els restauradors i cellers locals. «La idea és ajuntar els productors de vi amb els restauradors i posar en marxa una iniciativa comercial diferent», explicava ahir durant la presentació el tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Enric Nolis (CiU). L'objectiu de la trobada, que tindrà lloc a la Catequística, és promocionar els cellers locals. «Els cellers de Tiana són els grans desconeguts fins i tot per la mateixa gent de Tiana», va dir Yehosebà Gel, presidenta de l'Acist. «Tiana té vins de qualitat i cal donar-los a conèixer», va afegir-hi. Així, dels sis cellers que hi participaran, quatre són de Tiana. Vuit restauradors i dos pastisseries locals també seran a la mostra.

Els visitants podran adquirir tiquets de compra dissabte mateix a la zona firal. De manera anticipada, també els podran comprar als establiments Fisio Tiana, Verd és Bo i Espai Ecològic. Els tiquets per a tres degustacions de vins tenen un preu de 5 euros i la degustació de tres tastos de restaurants amb postres val 6 euros.

Activitats paral·leles

La proposta es completa amb la xerrada Cuina al buit, una tècnica màgica i sorprenent, a càrrec del cuiner Toni Botella. A més, dissabte també es presentarà la campanya A casa més, una iniciativa que fomenta el consum del vi de manera responsable i que convida la gent que no s'acabi el vi en un dinar o sopar en un dels restaurants de la vila a emportar-se'l casa per acabar de gaudir-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.