Economia

BAIX EBRE

Els pescadors volen negociar amb Balfegó

La Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar està disposada a negociar amb el grup tonyinaire Balfegó i evitar així la judicialització del conflicte. “O arribem a un acord extrajudicial o la problemàtica s'allargarà. Considerem que el menys traumàtic seria asseure'ns a parlar i, si cal, fer renúncies les dues parts”, va manifestar ahir el secretari de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar, Tomàs Margalef. La confraria, que ha presentat una demanda judicial en què reclama 74.000 euros a les tres embarcacions del sector d'encerclament que capturen tonyina roja i que l'any passat van deixar de pagar la quota a l'entitat, ha rebut el suport de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors. Així, la federació rebutja la retirada de cartells contra el grup Balfegó, aprova la reivindicació econòmica de la confraria i expressa el seu suport al patró major, Joan Llambrich, contra qui els tonyinaires han presentat una querella per calúmnies. A més, reclama a l'administració que intervingui per resoldre el conflicte i alerta que aquest podria causar una fractura social al municipi.

Per la seua banda, el grup Balfegó té el suport de la patronal Cepesca, de la qual són sòcies les tres embarcacions que es van donar de baixa de la confraria l'any passat (Tio Gel, La Frau i Gepus). Cepesca ha condemnat el bloqueig del port fet pels pescadors, que dijous passat van impedir una de les sortides del catamarà de Balfegó fins a la granja de tonyines. A més, el grup Balfegó presentarà una demanda contra les embarcacions pesqueres que van bloquejar el port de l'Ametlla de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.