Economia

El turisme rural a Alacant tanca el seu pitjor estiu amb una ocupació inferior al 50%

Malgrat la crisi, el sector lluita per millorar les perspectives d'ocupació amb la promoció de les festes de Moros i Cristians i la gastronomia d'interior

Els allotjaments rurals de l'interior d'Alacant han tancat el pitjor estiu de la seua història amb una ocupació inferior al 50%, ja que les reserves d'última hora no han aconseguit millorar les previsions amb què s'iniciava una campanya que ha estat marcada per les conseqüències de la crisi econòmica. Les estades han estat més curtes del que és habitual i els únics que han tingut una millor afluència de clients han sigut els hotels front a les cases rurals i els albergs.

Les previsions que barallava el sector del turisme rural en les setmanes prèvies a la campanya estiuenca ja eren negatives tenint en compte la complicada conjuntura econòmica i el baix nivell de reserves. Amb tot, es tenia l'esperança que els clients es decidiren a concertar les reserves a última hora i que això contribuira a millorar el balanç final.

Segons ha comentat el president de l'Associació d'Allotjaments Rurals Muntanya d'Alacant, el banyerenc Juan Salvador Ibáñez, «hem passat l'estiu més fluix des que funciona el sector. La crisi propícia que la gent no tinga diners per eixir i, en general, l'ocupació ha estat per davall del 50%». Malgrat tot, els únics establiments que han tingut un millor funcionament millor han sigut els hotels, la qual cosa, en opinió d'Ibáñez, «demostra que la gent que té diners segueix eixint i no li importa pagar un servei més car». Una dada positiva, dins del panorama general negatiu, és que aquest estiu s'ha detectat una major afluència de clients estrangers, aspecte que estaria vinculat a uns millor situació econòmica existent en altres països, així com als esforços que realitza el sector en matèria de promoció i en el reforç de la qualitat tant d'establiments com de serveis.

Les previsions de cara al futur no són optimistes, atès que la conjuntura econòmica, lluny de millorar, va empitjorant cada vegada més. Qüestions com l'increment de l'IVA tampoc contribueixen a millorar les perspectives. «Els establiments van a intentar absorbir aquest increment per a no repercutir-lo sobre els clients i per a que es no convertisca en un nou element negatiu en l'ocupació». A més, la intenció del sector és seguir potenciant els recursos de què disposen les comarques d'interior, pel que recentment la Diputació d'Alacant, a través del Patronat de Turisme Costa Blanca, ha mostrat la seua predisposició a col·laborar en la promoció de les festes de Moros i Cristians, així com de la gastronomia dels pobles de l'interior alacantí per a que es convertisquen en un al·licient més amb la finalitat de millorar l'ocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.