EMPRESES
Comexi Group inaugura una nova planta de producció
Les noves instal·lacions donen feina a dotze persones i la previsió és donar-ne a una cinquantena
També ha obert oficialment un nou espai de formació, en què hi ha invertit set milions d'euros
Comexi Group, amb seu a Riudellots de la Selva, va inaugurar ahir una nova planta de producció destinada al muntatge de maquinària per a la impressió d'envasos flexibles i un nou centre tecnològic, un ens independent de Comexi que porta el nom del fundador de l'empresa, Manel Xifra Boada. La inauguració va anar a càrrec del president de la Generalitat, Artur Mas, i hi van assistir també el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, i l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, entre altres personalitats.
MasJoals Mechatronic Unit, que és el nom de la nova planta de producció, consta de 1.350 metres quadrats i té una capacitat màxima per fer 100 cossos impressors per any. La posada en marxa de MasJoals Mechatronic Unit ha suposat la creació de dotze nous llocs de treball, xifra que pot incrementar-se fins a la cinquantena.
Pel que fa al nou espai de formació i innovació, Comexi Group hi ha invertit set milions d'euros. El centre neix amb l'objectiu de convertir-se en un referent en l'àmbit mundial dins el sector i se centrarà en quatre eixos principals, com són les activitats acadèmiques i de formació, la consultoria, la innovació i el desenvolupament d'un laboratori industrial. Aquest és un espai de 2.200 metres quadrats que inclou un parc de maquinària pròpia, molt útil per realitzar demostracions personalitzades a clients i col·laborar amb proveïdors.
Durant la inauguració, el president de Comexi Group, Manel Xifra, va assegurar que continuaran treballant amb “esperit de col·laboració” i “intercanvi de coneixements”, tal com va fer Manel Xifra Boada en els seus inicis, de qui va dir que va ser capaç de “teixir un sentiment” de tota la comunitat de l'“embalatge flexible” a què es dedica l'empresa. Durant el discurs, Xifra va manifestar l'aposta de creixement del grup per convertir-se en un dels “pocs subministradors globals del sector”, ja sigui quant a productes o a la incorporació de noves línies. També va dir que Comexi forma part d'un grup prou nombrós d'empreses del nostre país que “són jugadors globals i que tenen bona posició en l'àmbit internacional i situen Catalunya al món”.
El president de la Generalitat, Artur Mas, va reconèixer la “bona feina” feta per aquesta empresa, que l'any que ve complirà seixanta anys, i la va posar com a exemple d'aquelles empreses catalanes que han apostat per la innovació, l'exportació i el seu caràcter industrial, uns elements que, segons va dir, “són clau per poder superar el context de crisi actuals”.
Per la seva banda, l'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura, va subratllar “el valor familiar i empresarial” de l'empresa, i l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va assegurar que Comexi se sent una part important de la ciutat de Girona i que “hi estan vinculats i hi volen seguir vinculats”.
LA XIFRA
Mas: “Oller és una empresa amb projectes basats en la feina ben feta”
El president de la Generalitat, Artur Mas, ahir també va visitar les empreses Frigorífics Costa Brava, de Riudellots de la Selva, que és la primera empresa de l'Estat espanyol que fa uns mesos va aconseguir l'homologació per exportar carn de porc als Estats Units, i l'empresa de taps de suro per a cava i xampany Francisco Oller, de Cassà de la Selva.
A Oller, Mas va visitar les instal·lacions i va reconèixer que no es pensava que fossin tan grans. Va remarcar que Oller és un bon exemple d'empresa catalana amb projectes basats en la bona feina, bons valors i sòlides esperances de futur. També va dir que és una “empresa amb visió global que treballa en desenes de països”. “Nosaltres presumim de bons productes alimentaris a casa nostra i que cada vegada s'aconsegueix exportar més arreu del món. Presumim de bons vins i també de caves, però a partir d'ara també he de presumir de taps perquè som capaços d'exportar taps al cor on s'entén que hi ha l'excel·lència del xampany.”
El president d'Oller, Jaume Nadal, va dir que l'empresa “treballa amb humilitat” els taps de suro i fa “el millor tapament per a les ampolles de cava i xampany”.
Francisco Oller SA va néixer el 1882 a Cassà de la Selva. En el mateix any es funda l'empresa Oller a Reims, amb l'objectiu d'estar presents directament al mercat de la Xampanya. Durant els últims anys, Oller ha adquirit una dimensió empresarial, professional i social molt destacada, i ha esdevingut “un dels líders consolidats en el sector del suro català i de l'Estat espanyol i una marca reconeguda internacionalment”.
Joan Puig, director general de la companyia, afirma que el 2012 va ser un any “molt positiu” per a l'empresa, ja que va aconseguir un volum de facturació per sobre dels 22 milions d'euros i una producció anual de 200 milions de taps de suro.
L'empresa ha consolidat la seva expansió internacional, ja que exporta els seus taps als estats francès i italià, i a Alemanya, Suïssa, els Estats Units, Argentina, Austràlia, Nova Zelanda, Rússia i Sud-àfrica, entre d'altres. Actualment el grup Oller té una plantilla d'unes 140 persones, entre les empreses Oller de Cassà, Reims i Surodis.