Economia

turisme

Quatre municipis fan promoció conjunta de la badia de Roses

Els ajuntaments de Roses, Castelló d'Empúries, Sant Pere Pescador i l'Escala destinaran 10.000 euros cada any a promocionar la badia com a marca

S'obrirà una web i es farà marxandatge

La badia de Roses està considerada com una de les més belles del món i ara els municipis que en formen part han iniciat els tràmits per usar aquest títol per promocionar-se conjuntament com a marca. Roses, Castelló d'Empúries, Sant Pere Pescador i l'Escala destinaran anualment 10.000 euros –2.500 euros cadascun– per fer accions de promoció, després que el 2011 entressin a formar part del Club de les Badies Més Belles del Món, apadrinat per la Unesco.

L'objectiu és que hi hagi una col·laboració entre els ajuntaments per fer, plegats, la promoció turística. Segons ha explicat l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, s'ha signat un conveni en què s'han determinat les actuacions que es faran. Entre les accions hi ha prevista la creació d'una pàgina web, l'edició de marxandatge amb la marca i treballar amb les empreses privades dels municipis perquè usin també la marca per distingir els seus establiments turístics. També s'han encarregat unes banderes perquè els quatre municipis puguin posar-les com a reclam turístic. L'any passat els ajuntaments ja van expressar la seva intenció de fer un ens de promoció turística conjunta sota el paraigua que els dóna el fet de ser una de les badies més belles del món. El que s'ha fet ara és signar el convenir per fer-ho oficial.

L'ingrés, fa dos anys

L'oficialització de l'ingrés de la badia de Roses com una de les 37 més belles del món es va escenificar en el congrés que es va celebrar la primera quinzena de setembre de l'any passat entre Grècia i Turquia, nominació que va suposar el tret de sortida per als quatre municipis empordanesos de la badia a l'hora d'acordar les estratègies conjuntes de promoció turística. La badia, però, ja havia entrat al Club de les Badies més Belles del Món, apadrinat per la Unesco el 2011.

L'Ajuntament de Roses va aprovar precisament ahir en el plenari municipal el conveni de col·laboració amb els altres ajuntaments. Tots tenen previst aprovar-ho durant aquest mes de setembre i abans no acabi l'any. El d'ahir va ser el primer ple ordinari amb Montse Mindan a l'alcaldia, després de la renúncia de Carles Pàramo com a alcalde. Fins ara només havia presidit el plenari en una sessió extraordinària en què es va aprovar el nou cartipàs municipal.

LES XIFRES

4
municipis
formen part de la badia de Roses que ha estat declarada una de les més belles del món.
2.500
euros
aportaran a l'any cada ajuntament per fer accions de promoció. En total seran 10.000 euros.
37
badies
formen part del Club de les Badies més Belles del Món, apadrinat per la Unesco. Roses en forma part.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.