Empreses

Un taller on tu pots ser el teu mecànic

Els clients de Boxlloguer Penedès, a les Cabanyes, poden llogar boxs per fer ells mateixos el manteniment i la reparació dels seus vehicles

El preu del lloguer del box inclou les eines, l'assessorament del tècnic del taller i la gestió dels residus
El client en surt satisfet i, a més, és una manera d'aprofitar el temps i estalviar diners

“Per als clients és una satisfacció el fet de poder-se reparar el cotxe ells mateixos i, a més, és una manera d'aprofitar el temps, perquè aprenen a fer coses, i d'estalviar diners.” Aquesta és, en paraules de Marta Rovira i Gerard Suriol, l'essència de Boxlloguer Penedès, el taller que la parella va posar en marxa fa mig any a les Cabanyes. El negoci es dedica a la reparació i el manteniment convencional de vehicles, amb la diferència que també disposa de boxs perquè els clients puguin arreglar-se el cotxe ells mateixos. Si s'animen a fer-ho, el preu que paguen pel lloguer de l'espai inclou les eines que puguin necessitar, l'assessorament d'un mecànic que els indicarà els passos a seguir si tenen dubtes i la gestió dels residus, dels quals s'encarrega el taller. “Els clients tenen la garantia que no quedaran penjats a mitja reparació, perquè el nostre mecànic hi és sempre que tenim obert, de manera que tenen un professional al costat que els pot assessorar i que, alhora, els està ensenyant”, destaquen aquests emprenedors.

La Marta i en Gerard van tornar de l'estranger a finals del 2012, després d'estar treballant a fora durant quatre anys. Aquí es van trobar una crisi econòmica galopant, però la situació no va frenar el caràcter emprenedor del Gerard i el maig passat van aixecar per primer cop la persiana del seu negoci, tot i que cap dels dos havia treballat mai en el sector dels tallers de l'automòbil. “El lloguer de boxs ja fa anys que funciona a gran part d'Europa i ens va semblar interessant”, indiquen. El taller és l'únic a l'Alt Penedès que inclou aquesta opció i, tot i que els seus propietaris han començat des de zero, ja han superat els 200 clients. El negoci, doncs, segueix una línia ascendent. “De mica en mica anem generant confiança i estem satisfets perquè la gent lloga el box, surt contenta i repeteix; el boca-orella i el lloc web estan funcionant bé i ja tenim alguns clients que vénen de fora de la comarca”, expliquen.

El taller disposa actualment de quatre boxs, però té espai per encabir-ne fins a set. “Aquest primer any, el repte és consolidar aquesta part del negoci”, afirmen la Marta i el Gerard. Cada box està equipat amb un elevador de vehicles i un banc amb més de 300 eines, a les quals cal afegir les eines auxiliars que els usuaris puguin necessitar. “Fins ara, no ha marxat cap client sense haver acabat allò que venia a fer i a cap usuari del box se li ha cobrat servei de taller, però ningú ha de venir pensant que el mecànic li farà la feina, perquè la idea és que la facin ells assessorats per un professional”, adverteixen. Pel que fa a la complexitat de les feines de manteniment o de les reparacions que fan els clients, els propietaris de Boxlloguer expliquen que depèn de la capacitat i de les ganes d'aprendre que tinguin. “Hi ha persones que vénen a fer un canvi d'oli i de filtres, que és un primer pas que pot fer tothom, i hi ha usuaris que potser són mecànics i fan feines més complicades, com ara un canvi de frens o de la corretja de distribució”, comenten.

De fet, alguns clients del negoci són professionals autònoms que no disposen de taller, però que tenen la seva clientela i fan les reparacions a Boxlloguer. “Vénen sobretot particulars, però els mecànics et porten més vehicles”, expliquen els propietaris. Els boxs s'han de llogar com a mínim durant una hora, que té un preu de 12 euros, i a partir d'aquí es paga en fraccions de quinze minuts. També hi ha la possibilitat d'agafar un paquet de deu hores, una opció més econòmica que acostumen a aprofitar els professionals. El negoci també fa promocions i, si compres material al taller per un valor superior als 30 euros, et regalen mitja hora de box. Per exemple, si un client adquireix el material necessari per fer un canvi d'oli i de filtres obtindrà una hora gratuïta, que és el que es triga a fer aquesta feina, de manera que no paga pel box. No es tracta de penalitzar el fet que els usuaris portin el material de fora, sinó que l'objectiu de la Marta i el Gerard és promocionar els boxs perquè els clients perdin la por i s'animin a provar aquest servei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.