Economia

Es defensa a Alacant una banca alternativa, solidària i transparent

La proposta la desenvolupa Josep Ramon Sanchis a la Seu de la Universitat aquesta vesprada del dimarts 17 de desembre

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, presentarà hui dimarts 17 de desembre, a les 19 h, la conferència “Por una banca alternativa, solidaria y transparente” que impartirà en la Seu Ciutat d'Alacant el professor de la Universitat de València Joan Ramon Sanchis, autor del llibre “La banca que necescitamos”.

Sanchis tractarà en la seua conferència una proposta de banca ètica després de la crisi bancària, com a alternativa socialment responsable. Joan Ramón Sanchis assegura en el seu llibre que l'actual crisi econòmica ha vingut determinada, en bona part, per la deficient gestió de les entitats bancàries.

La banca que necescitamos” ofereix una visió crítica sobre les mesures que s'estan adoptant davant la crisi econòmica i el paper que hi està exercint la banca. En aquest llibre, s'analitza com ha influït el comportament i l'evolució de les entitats bancàries (bancs, caixes d'estalvis i cooperatives de crèdit) en el desencadenament i desenvolupament posterior de la crisi financera i econòmica a Espanya i com podrien contribuir-hi a la superació.

Sanchis assegura que “la banca que teníem abans de la crisi, la que ha causat la crisi, la que ens impedeix eixir de la crisi i l'existència d'una banca alternativa -la banca ètica- són l'objecte d'anàlisi en aquestes pàgines”.

En les conclusions finals l'autor intenta respondre a la pregunta sobre la banca que necessitem per a aconseguir una economia sanejada i una societat justa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia