alimentació
Vedella de la Vall d'en Bas en format d'hamburguesa
És de Bas Alimentària, participada per la cooperativa, la Carrera i Noel
Se'n faran 10.000 unitats diàries
Natrus és una nova hamburguesa cent per cent de vedella i sense additius que ahir van començar a comercialitzar els quatre hipermercats Carrefour de la Maquinista i les Glòries de Barcelona, Gran Via de l'Hospitalet i el del Prat del Llobregat. És el primer producte de la flamant Bas Alimentària, una empresa participada per la cooperativa i el mas la Carrera de la Vall d'en Bas i Noel Alimentària. El gerent de la cooperativa, Salvador Vergés, i el representant de Noel, Xavier Boix, van coincidir a remarcar que la nova hamburguesa sintetitza a la perfecció l'objectiu de la nova empresa. “Bas Alimentària vol trencar la barrera que la gent fa entre el producte artesà i l'industrial. Agafem els punts forts de cada part”, va dir Vergés. En aquest sentit, va puntualitzar que la carn que es fa servir és de vedella de proximitat, criada amb mètodes tradicionals i elaborada sense additius. I hi va afegir que Noel hi aporta la seguretat sanitària, la traçabilitat que assegura la qualitat del producte i la logística per a la seva distribució. Boix hi va explicar que la producció que s'ha posat ara a la venda és de 800 unitats, però que preveuen fer-ne 10.000 cada dia i facturar dos milions d'euros a l'any. Es distribuirà bàsicament a través de grans cadenes de supermercats a Catalunya, tot i que, més endavant, pretenen arribar a botigues gourmet i a restaurants.
LA XIFRA
S'apunten a la marca 100% Olot
Els dos responsables de Bas Alimentària van signar ahir un conveni amb l'Ajuntament d'Olot per promoure a través dels seus productes la marca 100% Olot. A hores d'ara, ja hi ha una cinquantena d'empreses garrotxines i una trentena d'entitats que l'han afegit al seu packaging. “No volem perdre els orígens i és una bona manera de demostrar el nostre arrelament a la Garrotxa”, va dir Boix.