Empreses

Parramon inverteix 1,5 milions en una nova planta de taps

L'empresa amb seu a Cassà de la Selva cobrirà la demanda de taps de suro de qualitat per a licors i destil·lats, principalment d'Escòcia i de l'Amèrica Central

L'empresa de taps de suro Parramon Exportap, amb seu a Cassà de la Selva, ha invertit 1,5 milions d'euros en una nova planta –la quarta ampliació que fa des del 1992– per produir taps de suro de la gamma alta per a destil·lats, que li permetrà augmentar un 40% la producció.

La nova instal·lació comercialitza amb la marca ART'S. Està destinada a produir “taps d'alta gamma” per a licors i destil·lats, com ara conyac, armanyac, bourbon, brandi o vodka i també olis i essències, que inicialment es destinaran al mercat escocès i a països de l'Amèrica Central. En aquesta nova planta es poden produir fins a 20 milions de taps.

La nova planta, segons explica el gerent de l'empresa, Francesc Parramon, està equipada amb tecnologia d'última generació, com maquinària amb visió artificial en 3D, “per garantir el control i la qualitat del producte final” ja que permet analitzar 10.000 taps/hora i eliminar-ne els defectuosos. “La nostra idea és potenciar nous mercats i, sobretot, consolidar-nos en mercats més exclusius”, va explicar Parramon, que va assegurar que l'empresa “ja fa taps per ampolles molt exclusives i que, per això, necessitaven instal·lacions a l'altura”.

El 65% de la producció de Parramon s'exporta i bona part de la producció és per a països de la Unió Europea, com l'Estat francès, Alemanya, Suïssa, Itàlia, però també als Estats Units, el Japó, Austràlia i Mèxic. El 35% de la producció de Parramon Exportap es destina a alguns dels “millors cellers de l'Estat espanyol”.

Durant aquest 2014 bona part dels esforços de l'acció comercial de l'empresa se centraran a consolidar-se en el mercat del vi dels Estats Units, el Japó i també a Sud-àfrica i Xile, països on comença a vendre: “perquè acabo de fitxar dos nous comercials”. I si ara el 65% de la producció es ven al mercat exterior, l'objectiu en el termini de quatre anys és d'arribar a exportar el 80% de la producció. “Tot això es podrà aconseguir si els clients a qui venem, que tenen un potencial increïble, continuen apostant per nosaltres”, va dir Parramon.

Fundada el 1956, Parramon Exportap és una empresa de capital cent per cent català dedicada a la fabricació de taps de suro natural, suro granulat i taps especials per a licors, destil·lats, olis i essències. Els promotors de l'empresa són Francesc Parramon i els seus fills Joan i Tirso –el pare i l'oncle del gerent–, flequers de professió “però com que en aquella època es treballava molt i es guanyaven pocs diners” van decidir apostar per la fabricació de taps de suro, com ja havien fet altres empresaris de Palafrugell, Palamós, Sant Feliu o de Cassà de la Selva mateix. “Durant molts anys feien pa a la nit i taps de dia, i a mi em van transmetre l'esforç del treball i la feina. Amb setze anys ja acompanyava el pare a Suïssa a fer tractes amb els clients”, assegura l'actual propietari, que amb 21 anys ja es va convertir en el gerent de l'empresa.

El director general de l'empresa va començar a obrir nous mercats a l'Estat espanyol, francès i Itàlia i va incorporar noves tecnologies per millorar els processos de producció.

Ara per ara, entre els seus 800 clients, hi ha “prestigiosos cellers de 13 països productors de vins tranquils, escumosos i destil·lats d'Europa, Amèrica, Àsia, Àfrica i Oceania”.

Parramon Exportap va produir l'any passat uns 50 milions de taps “i aquest 2014 disposem d'un 20% més de capacita gràcies a la posada en marxa de la nova planta de taps especials”. La facturació de l'empresa en el tancament del 2013 va ser de 6 milions d'euros i per aquest any, preveu créixer un 10% “gràcies a nova obertura”.

Entre els nous projectes a curt termini hi ha el de crear una planta de biomassa. L'empresa ven l'escorça del suro a empreses que l'utilitzen com a terres vegetals per a jardineria. “Però com que nosaltres podem generar entre 60 i 70 tones l'any, voldríem utilitzar-la per cremar i generar energia per a l'empresa, reduint així el consum de gasoil entre uns 40 i 50 mil euros l'any i generar uns 100 quilos d'energia”, va explicar.

Facturació

6 M €

Treballadors

36

Any de fundació

1956

L'empresa té 800 clients i ven a 13 països, entre els quals hi ha França, Alemanya, Suïssa, Itàlia i també Mèxic i Austràlia. Exporta el 65% de la producció.
Capdavanters

Tecnologia pròpia patentada

Un dels trets diferencials de Parramon Exportap és que totes les fases de producció incorporen tecnologia creada o patentada per la mateixa empresa. L'any 2009 va aconseguir desenvolupar la “primera màquina de marcatge làser per a taps”. “Vam ser el primer fabricant del món amb un sistema de marcatge amb una qualitat tant elevada”, diu. L'empresa també va idear un sistema de neteja del suro “en el seu moment molt innovador” perquè donava neutralitat sensorial als taps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.