Economia

consum

Campanya per promocionar la carn de xai al Ripollès

Tindrà una durada de dos mesos i hi participaran 46 restaurants

Si hi ha una carn que podria ser l'emblema gas­tronòmic del Ripollès és, sens dubte, la del xai. Per això, la comarca, amb la col·labo­ració del Con­sorci Ripollès Desen­vo­lu­pa­ment i l'Aula d'Hos­ta­le­ria, ha apos­tat per donar-li una empenta defi­ni­tiva amb la cam­pa­nya del xai i el cabrit que ha començat aquests dies. Fins ara, ja es feia, però només durava 10 dies; en canvi, ara, durarà dos mesos, fins al 21 d'abril, i dels 32 res­tau­rants que hi van par­ti­ci­par el 2013, s'ha pas­sat a 46.

La cam­pa­nya també s'ha avançat en el calen­dari (l'any pas­sat era entre els mesos de maig i juny), segons els orga­nit­za­dors perquè ara és l'època en què més abunda la carn de xai. L'únic requi­sit que es demana per par­ti­ci­par en la cam­pa­nya per part dels res­tau­rants és que han d'incor­po­rar en la carta i els menús plats fets amb xai i cabrit del Ripollès. La cam­pa­nya, a més, té la col·labo­ració de les tres asso­ci­a­ci­ons de res­tau­ra­dors que hi ha a la comarca –l'Asso­ci­ació d'Hos­ta­le­ria del Ripollès, els Fogons de la Vall de Ribes i les Cui­nes de la Vall de Cam­pro­don–, així com de l'Asso­ci­ació de Car­nis­sers i Xar­cu­ters del Ripollès, amb la intenció de donar una imatge d'uni­tat a l'hora de pro­mo­ci­o­nar els pro­duc­tes típics del ter­ri­tori.

Val a dir que el Ripollès té ove­lles de raça autòctona que compta amb una marca de qua­li­tat pròpia cre­ada l'any 2010 amb el nom Xai i cabrit del Ripollès.​En la pre­sen­tació de la cam­pa­nya a Ripoll, que es va fer la set­mana pas­sada i on hi van par­ti­ci­par diver­sos res­tau­ra­dors, hi va haver una classe inno­va­dora de la cuina del xai amb dues estre­lles Mic­he­lin: Fran­cesc Rovira de la Fonda Xesc de Gombrèn i Toni Sala de la Fonda Sala d'Olost, i d'una classe d'espe­ce­ja­ment d'un xai a càrrec del pre­si­dent dels Car­nis­sers i Xar­cu­ters de Bar­ce­lona, Xavier Gallifa



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia