Economia

EMPRESES

Mil persones en la jornada gastronòmica de Fornells

La primera trobada del sector ‘horeca' organitzada per Cafès Cornellà i Frigorífics del Moral reuneix nombrosos professionals

Jordi Roca fa una classe magistral als assistents

Més de mil persones van assistir ahir a la primera edició de la trobada professional dirigida al sector de l'hoteleria, la restauració i el càtering (horeca) i organitzada per Frigorífics del Moral i Cafès Cornellà a La Sitja de Fornells de la Selva. En la jornada, adreçada als professionals del sector, es va fer també l'onzena edició del concurs El Millor Barista de l'Any, que organitza Cafès Cornellà i que premia l'art de fer un bon cafè. La jornada va incloure una classe magistral de Jordi Roca, d'El Celler de Can Roca, que va fascinar els nombrosos assistents.

Els propietaris de Frigorífics del Moral i Cafès Cornellà, Joan del Moral i Pere Cornellà, respectivament, feien ahir una valoració molt positiva de la jornada, que pretén esdevenir una important trobada professional a les comarques gironines i que va néixer com a suggeriment del mateix alcalde de Fornells, població on estan situades les dues empreses familiars.

“És una oportunitat extraordinària d'aprofundir en un coneixement mutu, però sobretot de compartir projectes”, va dir Pere Cornellà, que hi va afegir que en la jornada hi havia “un munt d'idees posades a l'abast dels professionals” i que d'aquestes idees en podien sortir iniciatives empresarials o nous formats d'alimentació. També Joan del Moral va destacar l'objectiu de les dues empreses de posar a les mans dels seus clients “tota aquesta innovació”. “És una gran oportunitat perquè vinguin els nostres clients i puguin gaudir d'aquesta jornada, que absorbeixin tot el que oferim perquè ells, a la vegada, amb la seva màgia, puguin transformar totes aquestes idees i que serveixin per seduir el consumidor final, que és quan la cadena funciona”, va dir Del Moral.

Estands de diferents marques del mercat que distribueix Frigorífics del Moral a tota la demarcació ocupaven la planta baixa de La Sitja. Fripan, Frigo, Knorr, McCain, PCS (Productos Congelados Selectos), Dr. Oetker, Audens Food i Unilever Food Solutions oferien als visitants mostres dels seus productes més nous. Mentrestant, a l'auditori, s'hi va fer l'onzena edició del concurs El Millor Barista de l'Any, programa que va ser inaugurat amb la classe magistral de Jordi Roca, d'El Celler de Can Roca. A la tarda, va ser el torn del xef d'Unilever Food Solutions, Javier Guerra, que va fer una classe magistral sobre com posar en pràctica una gestió i un treball saludable reduint al màxim l'impacte mediambiental de la indústria hotelera.

Sobretot transmetre al mercat una idea d'excel·lència, de professionalitat
Pere Cornellà
cafès cornellà
Ens apassiona el bon servei i la qualitat perquè el nostre client creixi en valor
Joan del Moral
frigorífics del moral

Les habilitats per fer un bon cafè, a examen

Les habilitats (aspectes tècnics i sensorials i la posada en escena) per elaborar cafès exprés, caputxinos i begudes d'especialitat amb el cafè de base. Això és el que es valora en el concurs de baristes.

El sentit de l'humor i les postres de cafè de Jordi Roca

Un gelat que té la forma del nas de Jordi Roca i que es comercialitzarà d'aquí a un parell de mesos al Rocambolesc o la importància del sentit de l'humor per poder alleugerir el pes d'una “cuina tan transcendent” van ser alguns dels apunts de la interessant sessió de Jordi Roca, que va ser seguida per desenes de visitants. Roca va cloure la seva intervenció explicant algunes de les seves postres fetes amb cafè. “ El millor moment d'un àpat, el del cafè”, va dir.

Els guanyadors del concurs El Millor Barista de l'Any

Nabila El Gamaochi, barista d'Olot, va ser la guanyadora del concurs El Millor Barista de l'Any, seguida per Ot Calls Cobos, de l'Escola d'Hostaleria de Girona. Aquests dos primers classificats en el campionat nacional de Catalunya, el 17 de maig. La resta de classificats van ser Elisabet Tabasan Molina (restaurant Klein 84), Heverth Leonel Soto Romero (restaurant Marabú), Jordi Roura Guardia (cafeteria Grimal) i Quim Soler Renart (Taverna Cook 24).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia